Açık Su Yüzme Türkiye Şampiyonası Bursa'da yapıldı


Açık Su Yüzme Türkiye Şampiyonası Bursa'da yapıldı. Organizasyonda erkekler ve bayanlar çeşitli yaş gruplarında 3, 5, 7.5 ve 10 kilometrede yarıştı.

2003 doğumlu sporcuların yer aldığı 2.5 kilometre erkeklerde Pamukkale Üniversitesi'nden Burak Çağdaş, bayanlarda ise Çanakkale İçdaş'dan Nisa Kahriman birinci oldu.

5 kilometrede 2002 doğumlularda erkeklerde Dokuz Eylül Üniversitesi'nden Fırat Yargıcı, bayanlarda Avrupa Yüzme İhtisas'tan Ada Sude Korkmaz; 2001 doğumlularda erkeklerde Malatya Gençlik Hizmetleri'nden Metehan Altıntop bayanlarda ise Çanakkale Belediyespor'dan Tuanna Akgül ilk sırada yer aldı.

7.5 kilometre mücadelesinde 2000 doğumlu erkeklerde Pamukkale Üniversitesi'nden Kadir Alperen Demirbaş bayanlarda Galatasaray'dan Ekinsu Tezel kürsünün zirvesine çıkarken 1999 doğumlularda erkeklerde Kınalıada Su Sporları'ndan Ahmet Yosmaoğlu bayanlarda da Fenerbahçe'den Nilay Erkal rakiplerini geride bıraktı.

10 kilometre yarışmasında 2001'lilerde erkeklerde Dokuz Eylül Üniversitesi'nden Berke Çınar; 2000 doğumlularda erkeklerde Pamukkale Üniversitesi'nden Kadir Alperen Demirbaş, bayanlarda Galatasaray'dan Ekinsu Tezel; 1999'lularda erkeklerde Kınalıada Su Sporlarından Ahmet Yosmaoğlu, bayanlarda Fenerbehçe'den Nilay Erkal; 1998 doğumlularda erkeklerde Pamukkale Üniversitesi'nden Mehmet Kaan Neşiray, bayanlarda Ecem Dönmez; Açık yaşta ise erkeklerde ve bayanlarda Fenerbahçeli sporcular Ekin Erol ve Deniz Güngöroğlu birinci oldu.

ZEYNEP GÜNEŞ VE EMRE SAKÇI YILIN SPORCUSU ÖDÜLÜNE ADAY OLDU

Bu arada Milliyet Gazetesi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen 'Yılın Sporcusu' ödülüne bu yıl ilk kez iki yüzücü birden aday gösterildi.

Dünya Gençler Şampiyonu ve Rekortmeni Victoria Zeynep Güneş ile Dünya Gençler Rekoru kırarak ilk kez dünya rekoruna uzanan Türk erkek yüzücü unvanını elde eden Emre Sakçı, 'Yılın Sporcusu' seçilebilmek için çeşitli spor dallarından belirlenen adaylarla yarışacak.

Tek bir ismin 'Yılın Sporcusu' seçileceği yarışmada Güneş ya da Sakçı'ya ' http://yilinsporcusu.milliyet.com.tr/' linkine girilip oy verilebiliniyor.
CİHAN
<< Önceki Haber Açık Su Yüzme Türkiye Şampiyonası Bursa'da yapıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER