Acil servise başvuruların yüzde 25'i ev kazalarından


Genel Sağlık firmasının açıklamasına göre acil servislere başvuranların yüzde 25'i ev kazalarından kaynaklandı. Ev kazalarına en çok kadınlar maruz kalırken, ilk sırayı yanıklar aldı. İkinci sırada kesik, üçüncü sırada da çarpma ve düşme geldi.

Ev kazalarına en çok kadınların maruz kaldığını belirten Genel Sağlık şirketinin başkanı Tayfun Gülgeç, bu çerçevede öncelikle alınması gereken tedbirler ve acil müdahalenin önemi hakkında açıklamalarda bulundu. Aynı anda birçok sorumluluğu üstlenen kadınların, özellikle evde görünmez kazaların yol açacağı birçok risk ile karşı karşıya olduğunu belirterek, "Kaza geliyorum demez, tedbiri elden bırakmayın." uyarısını yaptı.

Şirket olarak 2 yılı aşan fizibilite çalışmaları çerçevesinde Acil 365 adıyla bir hizmet paketi oluşturduklarını dile getiren Gülgeç, "Yaşadıkları kazaların ardından bir telefonla bize ulaştıklarında, doktorlar eşliğinde donanımlı ambulanslar adrese gidiyor ve ilk müdahaleyi profesyonel bir ekip yapıyor. Ardından ihtiyaç duyulduğu takdirde hastamızı en yakın anlaşmalı hastaneye götürüp tedavisine devam ediyoruz." dedi.
CİHAN
<< Önceki Haber Acil servise başvuruların yüzde 25'i ev kazalarından Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER