Adana Baro Başkanı Çıtırık'tan 'sansür' tepkisi


Adana Barosu Başkanı Mengücek Gazi Çıtırık, Adana Yeşiloba Hipodromu'nda 9'uncu Adana Barosu Koşusu'nun ardından şeref tribününde yapılan ödül töreninde her yıl olduğu gibi duygu ve düşüncelerini ifade ederken sesinin ekrana verilmemesine tepki gösterdi. Adana Barosu Başkan ve Yönetim Kurulu üyelerinin de hazır bulunduğu ortamda, izleyenlere karşı büyük bir 'saygısızlık' olarak değerlendiren Çıtırık, ödül törenini canlı veren söz konusu TV kanalını kınadı.

Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Adana Baro Başkanı Çıtırık, "Dün akşam dokuzuncusunu düzenlediğimiz Adana Baro Başkanlığı Kupası Koşusu'nun ödül töreninde yaptığım konuşmadan rahatsızlık duyarak ve durumdan görev çıkartarak konuşmamı yayınlamayan, kesen, sansür eden televizyonun yöneticilerini ve zihniyetlerini kınıyorum. Suskun birey, sorgulamayan toplum isteyenlere hizmet eden bu anlayış, düşüncemizi ifade etme özgürlüğümüze sabır ve katlanma gösterememişlerdir. Kan akmasın, toplumsal huzur ve barış olsun, ne şehit haberleri gelsin ne de 35 günlük-3 aylık bebeklerin ölüm haberleri gelsin, siyasi iktidar hukuku içselleştirsin, parmak çoğunluğuna dayanan üstünlerin hukuku işlemesin dedim, hepsi bu." ifadelerini kullandı.

Savunmanın susmadığını ve susmayacağını vurgulayan Çıtırık açıklamasında şu görüşlere yer verdi: "Bizden beklenen sadece kupayı verip, hayırlı olsun dememiz midir? Türkiye'nin 6. büyük barosunun başkanı, ülkenin içinden geçtiği sosyal, ekonomik, siyasal ve hukuki konularda mesajını veremeyecek midir? Siyasi iktidarın ülkemizde yaşattığı baskı, tehdit, gözdağı ortamı sonucunda korku toplumu oluşmuş ve kraldan çok kralcılar siyasi iktidara yaranabilmek için böyle tutumları sergilemektedirler. Televizyon kanalının dün akşam konuşmamı kesmesi ve sansürlemesi, ifade özgürlüğüne vurulan bir darbedir. Bunun utancı da onlara yetmelidir." CİHAN
<< Önceki Haber Adana Baro Başkanı Çıtırık'tan 'sansür' tepkisi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER