Adana Barosu, 5 Ocak Kurtuluş Kupası Spor Oyunları'na ev sahipliği yapacak


Adana Barosu, 7-10 Ocak tarihleri arasında Adana'da düzenlenecek 5 Ocak Kurtuluş Kupası Spor Oyunları'na ev sahipliği yapacak.

Baro Başkanı Gazi Mengücek Çıtırık, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Ataşbak'ı ziyaret ederek, spor oyunlarıyla ilgili bilgi alışverişinde bulundu.

Baroya kayıtlı 2 binden fala avukat bulunduğunu aktaran Çıtırık, eğitim çalışmalarına önem verdiklerini söyledi. Adana'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 94. yıldönümü anısına 7-10 Ocak tarihleri arasında 5 Ocak Kurtuluş Kupası Spor Oyunları kapsamında futbol ve basketbol turnuvası düzenleyeceklerini belirten Çıtırık, "Tüm baroların katılması için yazılar gönderdik. Turnuvaya katılacak ekiplerde avukatların yanı sıra, stajyer avukatlar ve hukuk üniversiteleri öğrencilerin de katılmasını sağlayacağız. Hedefimiz, barolar arasında dostluk, dayanışma ve paylaşmayı geliştirmektir. İl Spor Müdürlüğünün desteğiyle kentimize yakışır bir turnuva gerçekleştireceğiz. Kent dışından gelen ekiplerin konaklaması, ulaşım, yemek, çevre gezileri ve diğer ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşılayacağız. Adana kebabı, şalgamı, cezeryesiyle yöresel değerlerimizin de tanınmasını sağlayacağız." diye konuştu.

İl Spor Müdürlüğüyle gerçekleştirecekleri projeleri periyodik aralıklarla yaşama geçireceklerinin altını çizen Baro Başkanı Çıtırık, Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun konusunda Türkiye genelinde uzman hukukçularla Adana'da panel düzenlemeyi hedeflediklerini de sözlerine ekledi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirten İl Spor Müdürü Ataşbak da sporla ilgili projelere her zaman destek vereceklerini vurguladı. Futbolun dışındaki sporlara da önem verilmesi gerektiğinin altını çizen Ataşbak, Baro'nun özellikle Adana'nın Kurtuluşu anasına gerçekleştireceği turnuvada futbolun yanı sıra basketbolu da düşünmelerini takdir ettiğini, başta tesis olmak üzere diğer konularda da gerekli kolaylığı sağlayacağını kaydetti.
CİHAN
<< Önceki Haber Adana Barosu, 5 Ocak Kurtuluş Kupası Spor Oyunları'na... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER