Adana Barosu, Bölge İdare Mahkemesinin kapatılma kararının iptali için dava açtı


Adana Barosu, Adalet Bakanlığı'nın Adana Bölge İdare Mahkemesi'nin kapatılması yönündeki kararının iptali için Ankara Nöbetçi İdari Mahkemesi'ne dava açtı.

Adana Baro Başkanı Mengücek Gazi Çıtırık, Bölge İdare Mahkemesi'ne yaptığı başvurunun ardından açıklamalarda bulundu. Çıtırık, yaklaşık bir yıldır Bölge İdare Mahkemelerinin kapanması ve yargı çevrelerinin yeniden belirlenmesi noktasında açıklamalar yaptıklarını hatırlattı. Adana'nın en önemli sorunlarından biri olan bölge idare mahkemelerinin kapanması ve yargı yönünden de Konya'ya bağlanması hususunda milletvekillerini göreve davet ettiklerini kaydeden Çıtırık, şöyle şunları söyledi:

"Ne üzücüdür ki, 7 Kasım 2015 gün ve 29525 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Adalet Bakanlığı kararı ile İstanbul, Bursa, İzmir, Ankara, Konya, Samsun, Erzurum ve Gaziantep Bölge İdare Mahkemeleri kurularak yargı çevrelerini belirlemiştir. Kuruluş kanuna göre coğrafik ve iş hacmi esas alınacağı belirtilmiştir. Adana, İstanbul ve Ankara'dan sonra iş hacmi yönünden üçüncü büyük bölge idare mahkemesidir. Coğrafik bölge esaslı kurulacağından bahsedilmektedir. Akdeniz bölgesinde, maalesef mahkeme kurulmamıştır. Hem kuruluş yasasına aykırı, hem il merkezindeki bir mahkemeyi kapatarak buradan 350 km uzakta bir yere bağlanarak, hem iş hacmi, hem coğrafi durumu gözetilmemiştir. Adalet Bakanlığının kararının iptali doğrultusunda bugün Ankara Nöbetçi İdari Mahkemesine dava açtık. Dönemin Adana milletvekillerini, gerekli işlemleri yürütmeyenleri ve bu soruna sahip çıkmayanları esefle kınıyorum." CİHAN
<< Önceki Haber Adana Barosu, Bölge İdare Mahkemesinin kapatılma kararının... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER