Adana Barosu: Bu saldırı aynı kararanlık ellerin ürünüdür


Adana Barosu, Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin hayatını kaybettiği silahlı saldırıya kınadı. "Türkiye'de söz bitmiştir. Bu saldırının aynı kararanlık ellerinin ürünüdür." değerlendirmesi yapılan açıklamada, "Bu saldırı meslektaşımız Tahir Elçi'nin bir televizyon programında yaptığı konuşma sonucu, bilinçli ve programlı bir şekilde hedef haline getirilmesinin tezahürüdür." denildi.

Tahir Elçi hakkında, yaptığı konuşma dolayısıyla açılan soruşturma süreci kendisine tebligat yapılmadan ve bilgi verilmeden yakalama kararı çıkartıldığı belirtilen yazılı açıklamada şu görüşlere yer verdi: "(Elçi) Diyarbakır Barosu'nda beklemekte iken bir operasyon yapılıyormuş algısıyla işleme tabi tutularak İstanbul'a götürülüp tutuklamaya sevk edilmesiyle süreç başlamıştı. Bugün yaşanan son derece vahim, üzücü bir o kadar yürekleri yakan bu olayda meslektaşlarımız ile basın açıklaması yaptığı esnada, sözde tüm güvenlik önlemlerinin alındığı bir ortamda yapılan saldırıyı şiddetle kınıyoruz ve protesto ediyoruz. Türkiye'de baro başkanlarının dahi can güvenliğinin bulunmadığı bir ortamda yurttaşın hiçbir can güvenliğinden söz edilemez. Bu alçakça saldırı, Diyarbakır meydanındaki patlama, Suruç patlaması ve Ankara Tren Gar'ı katliamının devamı niteliğindedir. Bu saldırı aynı kararanlık ellerin ürünüdür. Kısa süre içerisinde yaşadığımız bombalı saldırılar neticesinde can kayıpları, yurttaşın güvenliği kalmamış, insanlar bir araya gelmeye ve en küçük tepkisini dahi ortaya koymaya korkar hale gelmiştir. Son yaşanan bu olaydan sonra Türkiye'de söz bitmiştir. Baro Başkanı Tahir Elçi'ye ve olayda şehit olan polise Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar dilemekteyiz. Başımız sağ olsun."

Bu olayın ardından Türkiye Barolar Birliği (TBB)'nin tüm baro başkanlarını da Diyarbakır'da toplantıya davet ettiği ve Adana Barosu Başkanı Mengücek Gazi Çıtırık'ın bu kentte hareket ettiği bildirildi.
CİHAN
<< Önceki Haber Adana Barosu: Bu saldırı aynı kararanlık ellerin ürünüdür Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER