Adana Barosu, mülteci sorununu ele alıyor


Adana Baro Başkanı Mengücek Gazi Çıtırık, Türkiye'deki Suriyeli sayısının 2 milyonu aştığını, 5 yıldan bu yana 7-8 milyar dolar harcandığını belirtti.

Çıtırık, Türkiye'ye gelen sığınmacıların sorunlarına çözüm bulmak amacıyla baro olarak, Mülteciler Komisyonu kurduklarını ve yönergesinin hazırlandığını bildirdi. Mülteci sorunu ile ilgili konularında etkin ve yetkin isimlerin katılımıyla bir seminer düzenleyeceklerini aktaran Çıtırık, kurumlarla da koordine içerisinde çalışma yapmak istediklerini aktardı.

"Kötüleşen koşullar, artan sayıda insanın Avrupa'ya ve daha da öteye doğru hareket etmesine neden oluyor, fakat çok büyük çoğunluk bölgede kalıyor," diyen Çıtırık, "Biz, konularında etkin ve yetkin isimlerle mültecilerin sorunlarına bir nebze olsa çözüm bulmak istiyoruz. Yaşanan trajedi karşısında halkımızın duyarsız kalmayarak seminere katılımlarını bekliyoruz." dedi.

17 Aralık 2015 Perşembe günü 13.30'da Şirin Park Otel'de gerçekleşecek seminerde açılış konuşmasını Adana Baro Başkanı Mengücek Gazi Çıtırık yapacak. Oturum Başkanlığını Adana Barosu Yönetim Kurulu Üyesi, Adli Yardım Komisyonu Koordinatörü Avukat Selen Berna Ünlüatlı'nın yapacağı seminerde 'Uluslararası Koruma', 'Türkiye'deki Suriyelilerin Durumuna Genel Bakış ve Geçici Koruma Yönetmeliği', 'Kayıt-Sağlığa Erişim-Eğitime Erişim', 'Mülteci Hukukunda Son Gelişmeler', 'Amerikan Barosu Hukukun Üstünlüğü Girişimi ve Faaliyetleri' konulardan uzmanlar sunum yapacak.
CİHAN
<< Önceki Haber Adana Barosu, mülteci sorununu ele alıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER