Adana Barosu'nda ruhsat töreni yapıldı


Adana'da staj dönemlerini tamamlayan, Sibel Bayındır, Caner Zehni (Çukurova Üniversitesi) ve Özkan Kepir (Anadolu Üniversitesi) düzenlenen törenle ruhsatnamelerini aldı.

Adana Baro Başkan Yardımcısı Murat Loğoğlu, genç meslektaşlarına yönelik yaptığı konuşmada, "Meslekte vakarınızı muhafaza ediniz, müvekkillerinizle aranızda mesafe bırakın." dedi.

Mesleğin 'bittiği' yolunda düşüncelere katılmadığını belirten Loğoğlu, şunları kaydetti: "Müvekkillerle ilişkileri konusunda, teklifsizlikten sakınınız. Mesleğin veriminin birinci sırrı, müvekkil ile teklifsiz olmamaktır. Müvekkile dosyayı incelemeden 'şöyle olur', böyle olur' gibi net bir konuşma yapmayın. Ona hissettirmelisiniz ki yazıhanenizde yalnız iş konuşulur. Davaya, hukuka dair görüşülür ve her yardıma bir karşılık beklenir. Ücretinizi kararlaştırınız. Eğer sizinle samimî dost gibi görüşen o adamın minnettar kalacağını, insanca yardımınızdan dolayı size karşı sevgi ve saygı besleyeceğini sanıyorsanız aldanırsınız. Ruhunun en çirkin bir yüzü de zayıfı, yumuşağı ezmektir. Kendinizi ezdirmeyiniz. Yerlere kadar eğilmeyiniz."

"Yeni işe başladık, fazla kafa tutarsak iş bulamayız. Onun için iş sahiplerinin suyuna gitmeliyiz." gibi düşüncelere kapılmamalarını isteyen Adana Baro Başkan Yardımcısı, "Bu çok yanlıştır, iş sahipleri, siz yumuşadıkça sertleşir, siz arkalarından koştukça kaçarlar. Dava almanın, müvekkil tutmanın, namus dairesinde para kazanmanın yolu başkadır, iyi bir tahsil görmüş, avukatlık için lazım gelen vasıfları haiz bulunmuş iseniz, daima okuyor, çalışıyor ve dürüst hareket ediyorsanız mutlaka kazanırsınız. Mesleğinizi icra edin." diye konuştu.

Törene, ruhsat alan stajyer avukatların aileleri, meslektaşları da katıldı. Törende, stajyer avukatlara cübbelerini, avukatlar Fikret Adamhasan, Oya Tekin, A. Faruk Ulaş ve Veli Küçük giydirdi.
CİHAN
<< Önceki Haber Adana Barosu'nda ruhsat töreni yapıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER