Adana'da 15 yılda CMK ve adli yardımdan 20 bin kişi yararlandı


Adana Baro Başkanı Mengücek Gazi Çıtırık, adli yardım müessesesi ile CMK servisinden son 15 yılda 20 bin kişinin yararlandığını söyledi.
Baro Başkanı Çıtırık, CMK ve adli yardımın amacının bireylerin hak arama özgürlüklerinin önündeki engeli aşmak ve hak arama özgürlüğünün kullanımında eşitliği sağlamakla birlikte, avukatlık ücretini ve yargılama giderlerini karşılama imkanı bulunmayanların avukatlık hizmetlerinden yararlandırmak olduğunu bildirdi.

Adana Barosu'nun bu hizmeti yerine getirdiğini ifade eden Çıtırık, "Bugün Adana'nın nüfusu 2 milyonu aşmıştır. 2012 yılının ekim ayından itibaren daha önce maalesef bütçenin dar olmasından dolayı adli yardım müessesemiz daha önce sadece kadınlara hizmet verilmekte iken biz göreve geldikten sonra kadın erkek ayrımı yapmadan bu hizmeti veriyoruz. Engelli yurttaşlarımıza da hiç bir kısıtlama olmadan adli yardım hizmeti en iyi şekilde yararlandırılmaktadır. Bu hizmetten daha çok kadınlar yararlanmaktadır. Özellikle boşanma, velayet, nafaka, kadına yönelik şiddet, kadın sığınma evinden gelen yurttaşlarımızdan masraf alınmamaktadır. Son 7 ay içerisinde 955 dosya için 955 avukat görevlendirilmesi yapıldı." dedi.

CMK Servisi'ne bağlı 900'ün üzerinde avukatın ise 24 saat hizmet verdiğini belirten Çıtırık, "Adana'da son 7 ay içerisinde 1572 dosya için 1572 avukat görevlendirildi. Suç oranlarına bakıldığında hırsızlık, uyuşturucu ticareti, taksirle ve kasten adam yaralama yer almaktadır. Bu sayı her geçen gün artmaktadır. 900 avukatın da çeşitli sorunları bulunmaktadır. Ödenen ücretler çok azdır. Ancak özverili bir şekilde meslektaşlarımız görevlerini yürütmektedir." diye konuştu.
CİHAN

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER