Adana'da ulaşımın zamlanması tepki çekti


Adana'da yeni yıl ile birlikte şehir içi ulaşım fiyatları da arttı. Özel halk otobüsleri akıllı kartı olmayan sivilleri 2,25, öğrencileri ise 1,75 TL'den taşıyacak. Şehir içi ulaşım ücretlerine yapılan zam tepki çekti.

Adana'da iki yılda 2 kez şehir içi ulaşıma zam yapıldı. 9 Eylül 2014'te toplu taşıma ücretlerine yüzde 35'e varan oranda zam yapıldı. Belediye otobüsleri 1.40 liradan 1.90 liraya, dolmuş ücretleri 1.75 liradan 2.25 liraya, özel halk otobüsleri 1.60 liradan 2 liraya yükseldi. Zam oranları belediye otobüslerine yüzde 35.7, dolmuşlara yüzde 28.5, özel halk otobüslerine ise yüzde 25 olarak yansıdı. İlçelere ulaşım kilometreye göre sınıflandırıldı.

Ücret artışlarına gerekçe olarak mazot, bakım, onarım, yedek parça ve personel giderlerindeki artış gösterilmişti. Bazı sivil toplum kuruluşu ve sendikaların tepki göstermesi üzerine Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, zammı geri çekti. Büyükşehir Belediyesi ve Özel Halk Otobüsleri öğrencileri 1 lira, sivilleri ise 1.80 liradan taşımaya başladı.

KARAGÖZ: ULAŞIM FİYATLARININ ARTMASINI DOĞRU BULMUYORUZ

Yeni yılla birlikte Adana'da şehiriçi ulaşım ücretleri de zamlandı. Zamlara tepki gecikmedi. Eğitim Sen Şube Başkanı Ahmet Karagöz, Başkan Hüseyin Sözlü'nün adaylık döneminde "Adana'yı yaşanabilir bir kent kılacağını, yoksul halkın yaşamını kolaylaştıracağı" vaadiyle seçimlere girdiğini hatırlattı. Karagöz, Başkan Sözlü'nün bunun sonucunda belediye başkanı seçildiğini hatırlatarak, "Geçmişte de zamlara tepkimizi koymuştuk. Bu zammın bir kez daha gözden geçirilmesini talep ediyoruz." dedi.

Karagöz, yerel yönetimlerin yoksul, emekçi halka bir takım olanaklar sağlaması gerekirken bugün 2014 tarihinde geri çekilen zammın gündeme getirilerek ulaşım fiyatlarının artırılmasını doğru bulmadıklarına dikkat çekti. Adana'nın genellikle yoksul ve emekçi halkın ikamet ettiği bir kent olduğuna vurgu yapan Karagöz, "Öğrenciler, bu şehirde hayatın kolay olması, ucuz olması sebebiyle tercihlerini yapıyor. Öğrencilerin büyük bölümü de yoksul emekçi ailelerin çocukları. Adana'dan yaşamın daha kolay olması, ucuz olması sebebiyle tercihlerini Adana'da kullanıyor. Adana Büyükşehir Belediyesi'nin ulaşımda uyguladığı fiyat artırımını doğru bulmuyor, kabul etmiyoruz" diye konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber Adana'da ulaşımın zamlanması tepki çekti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER