Adana'da 'Varda Var Projesi'nde yer gösterimi yapıldı

Adana'da 'Varda Var Projesi'nde yer gösterimi yapıldı

Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü, Karaisalı Kaymakamlığı, Karaisalı Belediyesi, Karaisalı Orman İşletme Müdürlüğü işbirliği ile yapılacak Adana'da Varda Var Projesi için Karaisalı Belediyesi, İl Kültür Müdürlüğü'ne projenin uygulanacağı alanları gösterdi.

Kültür ve Turizm Müdürlüğü şube müdürleri Sadık Topal, Aşiret Aslı Boran Şen, Pınar Güneş ve Tercüman Ayşe Ersoy'dan oluşan ekibe yer gösteren Belediye Başkan Yardımcısı Recep Ak, proje kapsamında Kapıkaya Kanyonu ile Varda Köprüsü arasına yürüyüş parkuru, Yerköprü Mesire Alanı'nda yürüyüş parkuru, asma köprü ve dinlenme tesisi yapılacağını ifade etti. Ak, Kapıkaya, Yerköprü, Varda Köprüsü'nün bulunduğu alanda uygulanacak projenin 2017 yılı Mart ayında bitirileceğini söyledi.
Karaisalı Belediye Başkan Yardımcısı Recep Ak, projesi hakkında şunları kaydetti: "Proje ile Karaisalı ilçesini ziyaret eden turist sayısının arttırılması, kültürel miras Varda Köprüsü'nün yerel, ulusal ve uluslararası düzeyde tanıtılması hedefleniyor. Ayrıca ilçenin alternatif turizm sektöründeki yerinin sağlamlaştırılması, kültürel ve doğal miras olan Yerköprü ve Kapıkaya kanyonunun tanıtılması ve Karaisalı ilçesinin turizm altyapısının iyileştirilmesi başta olmak üzere birçok amaca hizmet edilmesi amaçlanıyor. Varda (Alman) Köprüsü ile Kapıkaya Kanyonu arasında toplam 5.5 km'lik sosyal rekreasyon alanı (yürüyüş parkuru) yapılmasını planlanıyor. Kanyon ve Varda (Alman) Köprüsü arasındaki yürüyüş parkuruna seyir terası, kanyonun 2 yakasını birbirine bağlayan 2 köprü, yol çalışmaları, güvenlik bariyerleri yapılacak."
CİHAN
<< Önceki Haber Adana'da 'Varda Var Projesi'nde yer gösterimi yapıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER