Adana Ticaret Odası, Çanakkale'de çalıştay düzenledi


TOBB'un, 'Çanakkale Savaşları'nın 100. yıldönümü dolayısıyla her oda ve borsanın 2015 yılı içerisindeki en az bir etkinliğini Çanakkale'de gerçekleştirmesi önerisi kapsamında ATO, 'Meslek Komitelerinin Çalışmalarının Verimliliğinin ve Etkinliğinin Artırılması Çalıştayı'nı Çanakkale'de gerçekleştirdi.

Meclis Başkanı Tarkan Kulak ve Yönetim Kurulu Başkanı Atila Menevşe başkanlığında, yönetim kurulu ve meclis üyeleriyle meslek komitesi başkanlarından oluşan 80 kişilik heyetle kente giden Adana Ticaret Odası (ATO) heyeti, Çanakkale savaşının yapıldığı yerlerde de incelemelerde bulundu. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB)'un önerisi doğrultusunda gerçekleştirilen ATO'nun Çanakkale etkinliklerinin ilk noktası Ticaret ve Sanayi Odası oldu. Meclis Başkanı Tarkan Kulak, Meclis Başkan Yardımcısı Yüksel Yavuz, Yönetim Kurulu Başkanı Atila Menevşe, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Şahbaz, Yönetim Kurulu Üyeleri Zübeyt Şendur, Ziya Alim Koçer, Mehmet Özel, Şahin Güneşer, Cevdet Şeker, Erdinç Güneyli ile Genel Sekreter Ahmet Nevruz'un yer aldığı ATO heyeti, ÇTSO Yönetim Kurulu ve Meclis üyeleriyle Genel Sekreter Sema Sandal tarafından karşılandı.

Ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getiren, ÇTSO Meclis Üyesi Şerif Mutlu, ekonomik ve ticari ilişkilerin gelişmesi için bu tür ziyaretlerin önemli olduğunu ifade etti. Mutlu, ATO heyetine, Çanakkale ekonomisi ve sanayisi hakkında sunum yaptı. Ziyaret sırasında ÇTSO'nun hazırladığı Çanakkale tanıtım filminin izlenmesi ve Piri Reis Müzesi'nin ziyaret edilmesinin ardından günün anısına karşılıklı plaket ve hediye takdiminde bulunuldu.

ATO heyetinin Çanakkale temaslarının ikinci ayağı ise Çanakkale Ticaret Borsası (ÇTB) oldu. Meclis Başkanı Abdullah Deniz, Meclis Başkan Yardımcısı Cem Demir, Yönetim Kurulu Üyesi Necmi Yıldırım ve Genel Sekreter Sevcan Elver tarafından ağırlanan ATO heyeti daha sonra Çanakkale Şehitleri Abidesi'ne çelenk bıraktı. ATO Yönetim Kurulu Başkanı Atila Menevşe, Çanakkale Savaşları'nın sadece Türk tarihi açısından değil, dünya tarihi açısından da çok önemli bir dönüm noktası olduğunu vurguladı.

ATO heyetinin Çanakkale'deki temas ve incelemelerini tamamlamasından sonra, Meslek Komitelerinin Çalışmalarının Verimliliğinin ve Etkinliğinin Artırılması Çalıştayı gerçekleştirildi. Çanakkale Kolin Otel'de tamamlanan Çalıştay'da Prof. Dr. Nejat Erk tarafından ATO Meslek Komitelerinin verimliliğinin nasıl artırılabileceğine yönelik sunum yapıldı ve ardından konuyla ilgili sorular cevaplandı.

Meclis Başkanı Tarkan Kulak ve Yönetim Kurulu Başkanı Atila Menevşe tarafından çalıştay ile ilgili yapılan açıklamada da meslek komitelerinin verimliliğinin ve etkinliğinin artırılarak, Adana Ticaret Odası'nın önümüzdeki dönemde daha etkin ve kapsamlı çalışmalara imza atmasının sağlanacağı vurgulandı. CİHAN
<< Önceki Haber Adana Ticaret Odası, Çanakkale'de çalıştay düzenledi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER