Adanalı kadınlar, G20'yi protesto etti


Adana'da bir araya gelen Gökkuşağı Derneği üyesi kadınlar, Antalya'da devam eden G20 zirvesini protesto etti. Zirvede alınan kararların dünyaya mutluluk, huzur ve barış getirmeyeceğini ileri süren kadınlar, zirvenin sömürü ve kan olarak döneceğini iddia etti.

Antalya'da devam eden G20 zirvesine yönelik tepki eylemleri devam ediyor. Adana'da da İnönü Parkı'nda biraraya gelen kadınlar zirveyi protesto etti. Gökkuşağı Derneği tarafından düzenlenen eylemde kadınlar adına konuşan Emine Polat, çağdaş düzenlerin Ortadoğu ve diğer üçüncü dünya ülkelerini nasıl sömürdüğünü, fakirleştirdiğini, kan gölüne döndürdüğünü gördüklerini ifade etti. Antalya'da düzenlenen G20 zirvesinin de dünyaya kan ve gözyaşı üretmekten başka bir şey sağlamayacağının altını çizen Polat, "Çünkü G20 zirvesinin başını çeken katil Amerika'nın, Rusya'nın, Fransa'nın ve İngiltere'nin yandaş ülkelerin Irak'ta, Mısır'da, Suriye'de, Çeçenistan'da, Mynmar'da ve Afrika'da neler yaptığını görüyor ve bunların kahreden acı sonuçlarını hep birlikte yaşıyoruz. Kur'an'ın bize verdiği ışıkla gördük ki, her çağda firavunlar ve onların işbirlikçileri olacak. İşte zamanın emperyalistleri, yani zamanın firavunları. Bizler, demokrasi, insan hakları, yalancı baharlarla hümanizm gibi adlar altında insanların katledildiğini, balık gibi Ege Denizi'nden toplandıklarını gördük. Maalesef ne acıdır ki bu coğrafyalarda en çok akan kanın Müslüman kanı olduğunu görüyoruz ve buna benzer toplantıların amaçlarını ve sonuçlarını gayet iyi anlıyoruz. Ama bu emperyalist güçler unutmamalı ki bu akıttıkları kanları demokrasi, insan hakları ve hümanizm gibi putların arkasına sığınarak örtemeyecekler ve bir gün gelecek akıttıkları kanda kendileri boğulacaklar." dedi.

Türk yetkililerin de zalimlerle işbirliği yaparak ellerine Irak ve Suriye'deki mazlumların kanlarını bulaştırdığını ifade eden Polat, "Bu G20 zirvesinin aldığı kararların dünyaya mutluluk getirmeyeceğini, huzur ve barış getirmeyeceğini aksine sömürü ve kan olarak döneceğini biliyoruz. Ama o zalimler bilmeli ki onlar bir tuzak kurdu, Allah da bir tuzak kurdu. Allah, tuzak kuranların en hayırlısıdır." ifadelerini kullandı.

Eylemde kadınlar sık sık 'Katil Amerika, Antalya'dan defol', 'Katil İsrail, Filistin'den defol' şeklinde slogan attı. Dua eden kadınlar daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı. CİHAN
<< Önceki Haber Adanalı kadınlar, G20'yi protesto etti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER