AESOB Başkanı Sevimçok, provokatörlere karşı uyardı


Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Abdullah Sevimçok, Alanya'da gerçekleştirdiği esnaf toplantıları ve ziyaretlerde sağduyu çağrısı yaparak herkesi provokatörlere karşı uyanık olmaya davet etti.

AESOB Başkanı Abdullah Sevimçok beraberindeki yönetim kurulu üyeleriyle birlikte ilk ziyaretini Alanya Esnaf ve Sanatkarlar Odası'na yaptı. Alanya'daki AESOB'a bağlı oda başkanlarının eksiksiz katıldığı ziyarette konuşan Sevimçok, ülkenin birlik ve bütünlüğünü bozmaya yönelik terörist saldırıları büyük bir kaygı ve üzüntüyle takip ettiklerini, Türkiye'nin kaosa sürüklenmeye çalışıldığını ve buna yol vermemek için de herkesin sağduyulu hareket etmesi gerektiğini söyledi. Terör olayları karışısında yapılması gerekenin birlik ve beraberliğin korunması, bayrağa ve vatarna sağduyuyla sahip çıkmak olduğunu ifade eden Sevimçok, "Millet olarak, silahlı kuvvetler ve güvenlik güçlerimize güvenimiz tamdır. Esnaf ve sanatkarlarımızdan ricamız, halkı ayaklandırma konusunda ellerinden gelen her türlü taşkınlığı yaparak terörist eylemlerini çoğaltan ve ülkemizi parçalamaya çalışarak vatandaşlarımızı sokağa dökme çabasında olan terör örgütü üyesi bu provokatörlere karşı daha dikkatli ve sağduyulu olmalarıdır." diye konuştu.

Beraberindeki heyetle Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel'i de ziyaret eden Sevimçok, geçen günlerde ilçede yaşanan protesto ve yakma olaylarına değindi. Protestoların şiddet olaylarına dönmesinin esnafları tedirgin ettiğini ve ilçenin huzurunu bozacak düzeye geldiğini ifade eden Sevimçok, turizm kenti olan Alanya'ya bu görüntülerin yakışmadığını belirtti. Herkesin sağduyulu davranması gerektiğini söyleyen Belediye Başkanı Yücel de teröre karşı tepkinin demokratik usuller içerisinde, can ve mal güvenliğini tehdit etmeyecek şekilde, itidalle gösterilmesinin herkesin hakkı olduğunu kaydetti. Yücel, şiddete dönüşen olayları tasvip etmelerinin ise mümkün olmadığını vurguladı.

AESOB heyeti ilçede başka ziyaretler de gerçekleştirdi. CİHAN
<< Önceki Haber AESOB Başkanı Sevimçok, provokatörlere karşı uyardı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER