Afganistan'da intihar saldırısı eğitimi alan 11 yaşındaki çocuğa gözaltı


Afganistan'ın kuzeyindeki Kunduz vilayetinin İmam Sahip ilçesinde intihar saldırısı eğitimi verilen 11 yaşındaki Ruhullah isimli çocuğun, güvenlik güçleri tarafından gözaltına alındığı bildirildi. Gerekli işlemlerin yapılması sonrası çocuğun ailesine teslim edildiği ve olay hakkında soruşturma başlatıldığı belirtildi.

Kunduz Emniyet Müdürü Tuğgeneral Muhammed Kasim Cengelbağ basına yaptığı açıklamada, 11 yaşındaki Ruhullah isimli çocuğun daha 5 yaşındayken söz konusu vilayetin merkezindeki Han Abad bölgesinde, Taliban tarafından kaçırıldığını aktardı.

Cengelbağ, Taliban'ın çocuğa İmam Sahip ilçesindeki özel bir yerde 6 yıl boyunca intihar saldırısı eğitimi verdiği öne sürüldü. Birinci bölge polis kontrol noktası görevlilerinin ise dün akşam Ruhullah'ı gözaltına aldığı ifade edildi.

Açıklamada ayrıca, gerekli işlemlerin yapılmasının ardından Ruhullah'ın ailesine teslim edildiği ve konu ile ilgili soruşturma başlatıldığı kaydedildi. Taliban tarafından ise olayla ilgili şu ana kadar herhangi bir açıklama yapılmadı. CİHAN
<< Önceki Haber Afganistan'da intihar saldırısı eğitimi alan 11 yaşındaki... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER