Afganistan'da Nevruz coşkusu


Afganistan'da Nevruz Bayramı ülke genelinde büyük bir coşkuyla kutlandı.

Başkent Kabil'de Nevruz dolayısıyla düzenlenen etkinliklere Afgan halkı büyük ilgi gösterdi. Özellikle başkentteki Babür Bahçesi adı verilen mekanda, halka açık konserler verildi, sergiler açıldı ve tiyatro gösterileri düzenlendi. Kaynaşma Derneği tarafından organize edilen "Kaynaşma Festivali" adı altındaki etkinlik ise halk tarafından tam not aldı.

Festival organizatörlerinden Emel Mavini düzenledikleri program hakkında şu açıklamaları yaptı: "Nevruz Bayramı münasebetiyle tertip ettiğimiz etkinliğin amacı, insanları bir nebze de olsa mutlu etmek. Afganistan'da devam eden savaştan dolayı, halk hep üzüntü içinde olmuş. Halk, sevinç ve mutluluğa muhtaç. Halkın geçmişi unutup yarına ümitle bakmaları için farklı etkinlikler düzenledik. Afgan kadınların el sanatları sergisi, fotoğraf sergisi, tiyatro ve konser bunlardan birkaçı."

Öte yandan Hindistan'da Orta Asya ülkeleri Nevruz Bayramı'nı kutladı. Hindistan'da düzenlenen Uluslararası Nevruz Günü adındaki programa Türkiye, Hindistan, Afganistan, Kazakistan, Türkmenistan, Kırgızistan gibi ülkeler katılıyor. Ülkelerin kültürlerini ve yemeklerini yansıtan programların düzenlendiği etkinlikte ayrıca, Afganistan milli dansı da sahne alıyor. CİHAN
<< Önceki Haber Afganistan'da Nevruz coşkusu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER