Afganistan'da Taliban, 200 yataklı hastaneyi bastı


Afganistan'ın kuzeydoğusundaki Kunduz vilayetinde Taliban'ın 200 yataklı hastaneyi bastığı bildirildi.

Taliban Sözcüsü Zabiullah Mücahit Twitter sayfasında yaptığı açıklamada, Taliban'ın söz konusu vilayetin 3 ayrı bölgesinde yaptığı saldırı sonucu 200 yataklı hastane ve birkaç kontrol noktasını ele geçirdiğini aktardı. Saldırılarda birçok güvenlik gücünün öldürüldüğü, militanların ise şehri ele geçirmek için çatışmalara devam ettiği iddia edildi.

20 TALİBAN ÜYESİ ÖLDÜRÜLDÜ

Bu sabah yerel saat 03.00 sularında Kunduz vilayetinin 3 ayrı bölgesine Taliban militanları tarafından saldırı düzenlendi. Güvenlik güçleri ile çıkan çatışmalarda ise güvenlik güçlerinden 4 kişinin yaralandığı, 20 Taliban üyesinin ise öldürüldüğü bildirildi.

Kunduz Emniyet Müdürlüğü Sözcüsü Seyit Server Hüseyni basına yaptığı açıklamada saldırıyı onaylarken çatışmanın 7 saat boyunca sürdüğünü; özel güvenlik ekibinin bölgeye gelmesiyle militanların geri çekildiğini aktardı.

Sabah erken saatlerde Kunduz vilayetinde ana caddeye dikilen Taliban bayrağının ise yaşanan çatışmalar sonrası güvenlik güçleri tarafından kaldırıldığı ifade edildi. Şehir merkezinde çatışmaların azaldığı; ancak bölgede hala silah seslerinin duyulduğu ifade edildi. Aynı zamanda bölgede, birçok sivilin yaralandığı ve bazı evlerin de tahrip olduğu öne sürülüyor. CİHAN
<< Önceki Haber Afganistan'da Taliban, 200 yataklı hastaneyi bastı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER