Afşin'de 'E-Tebligat' semineri verildi.


Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesinde, Kahramanmaraş vergi dairesi ve Afşin Vergi Dairesi Müdürlüğü tarafından, Elektronik Tebligat (E-Tebligat) uygulaması hakkında vergi mükelleflerine bilgilendirme semineri verildi.

1 Ocak 2016 tarihinden itibaren E-Tebligat uygulamasına geçileceğini belirten Gelir İdaresi Grup Müdürü Sinan Küçükgöz, "Elektronik Tebligat, 213 sayılı Vergi Usul Kanunu ve 456 sıra no.lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği hükümlerine göre tebliği gereken belgelerin, E-Tebligat sistemi ile mükelleflerin elektronik adreslerine tebliğ edilmesidir. Bu tebliğ fiziki ortamda yapılan tebligat ile aynı sonucu doğurmaktadır. E-Tebligat başvurusunu, mükelleflerimiz, bizzat kendisi veya kanuni temsilcisi aracılığıyla yapabileceği gibi E-Tebligat ile ilgili işlemleri yapmak üzere özel yetki içeren noterden alınmış vekaletnameyle vekili aracılığı ile de yapılabilir. E-Tebligat başvurusu yapıldığında ve E-Tebligat gönderildiğinde Elektronik Tebligat Talep Bildiriminde belirtilen telefon numarasına SMS yoluyla ve/veya bildirilen e-posta adresine mail yolu ile bilgilendirme yapılır." dedi.

Vergi mükelleflerinin mutlaka şifre ve parola alması gerektiğini belirten Küçükgöz, "E-Tebligat sistemi ile gönderilen belgeler, mükellefin elektronik ortamdaki adresine ulaştığı tarihi izleyen beşinci günün sonunda tebliğ edilmiş sayılır." diye konuştu.

Gelir İdaresi Grup Müdürü, şifre ve parola almayanlara posta yoluyla tebligatın yapılmayacağını vurguladı.

CİHAN
<< Önceki Haber Afşin'de 'E-Tebligat' semineri verildi. Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER