Kasım ayında 6 gazeteci tutuklandı


Kasım ayı içerisinde onlarca gazeteci hakkında çeşitli sebeplerle soruşturma açıldı. Aralarında Can Dündar ve Erdem Gül'ün bulunduğu 6 gazeteci tutuklandı.

Kasım ayı medya mensupları için zor bir ay olarak geçti. Kasım ayının hemen başında Nokta Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Cevheri Güven ve Yazı İşleri Müdürü Murat Çapan, 'Hükümete karşı halkı silahlı isyana teşvik' suçlamasıyla hâkim karşısına çıktı. Sulh Ceza Hâkimliği'nde yargılanan gazeteciler tutuklandı.

15 Kasım'da Van'ın Erciş ilçesinde gözaltına alınan Dicle Haber Ajansı Muhabiri İdris Yılmaz ile JINHA Muhabiri Vildan Atmaca, 'Örgüt propagandası yapmak' ve 'Cumhurbaşkanına hakaret etmek' iddiasıyla tutuklandı.

Son olarak Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Erdem Gül, MİT TIR'ları ile silah taşındığı yönündeki haberler nedeniyle 25 Kasım'da hakim karşısına çıktı. Dündar ve Gül, 'Örgüte üye olmadan bilerek ve isteyerek yardım etmek, siyasi ve askeri casusluk, gizli kalması gereken belgeleri ifşa etmek' suçlamasıyla yargılandı ve tutuklu gazeteciler listesine eklendi.
CİHAN
<< Önceki Haber Kasım ayında 6 gazeteci tutuklandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER