Afyon sezaryende Türkiye ortalamasının altında


Afyonkarahisar'ın sezaryenla doğumda Türkiye ortalamasının altında kaldığı bildirildi. Türkiye ortalaması yüzde 26 olan sezaryen oranının, son üç yıl içinde Afyonkarahisar'da yüzde 14 civarında seyrettiği açıklandı.

Afyonkarahisar Devlet Hastanesi Başhekim Dr.Erkan Arslan, yaptığı yazılı açıklamada, en sağlıklı doğum yöntemi olan normal doğumun özendirilerek teşvik edildiğini söyledi. Son 3 yılda sezaryen oranının yüzde 14 civarında seyrettiğini belirten Erkan, "Sezeryen oranı Avrupa'da yüzde 23 iken ülkemizde bu oran yüzde 26'dır. Her üç yıldaki sezaryen oranları Avrupa ve Türkiye oranlarının altındadır. Bu başarımızdan dolayı kurumumuza 2014 ve 2015 yılında Sağlık Bakanlığımız tarafından teşekkür belgesi gönderilmiştir." dedi.

Afyonkarahisar Devlet Hastanesinde aylık ortalama doğum sayısının yaklaşık olarak 380 civarında seyrettiğini kaydeden Arslan, "İstatistiki bilgiler incelendiğinde şehrimizdeki yaklaşık her iki doğumdan biri hastanemizde gerçekleşmektedir. Hastanemiz bebek dostu bir hastane olarak sezaryen doğum sonrası annenin geç toparlanması ve yenidoğan bebekte ortaya çıkabilecek sıkıntılar nedeni ile normal doğumu her zaman ön planda tutmaktadır." diye konuştu.

"DOĞUM SERVİSİ BAŞARILI AMELİYATLARA İMZA ATIYOR

Doğum servisinde özellikli operasyonların yapıldığını dile getiren Arslan, şunları söyledi: "Hastanemizde son yıllarda artan hekim kadrosu ile Laparaskopik (kapalı-kameralı) ameliyatı, rahim ameliyatı, yumurtalık kistleri ameliyatları, kısırlık ameliyatları, ürojinekoloji (idrar kaçırma, rahim sarkması) ameliyatları, genital estetik ve kozmetik (vajinoplasti, perineoplasti) ameliyatları başarı ile yapılmaktadır."
CİHAN
<< Önceki Haber Afyon sezaryende Türkiye ortalamasının altında Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER