Afyon'un turizmi geliştirme toplantısı yapıldı


Afyonkarahisar'da turizm potansiyelini arttırmak için bir toplantı düzenlendi.

İkbal Termal Otel'de gerçekleştirilen toplantıya Vali Hakan Yusuf Güner'in yanı sıra Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, Kültür ve Turizm İl Müdürü Özge Öztürk Demirayak, AKÜ Turizm Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Şuayp Özdemir ve seyahat acentelerinin temsilcileri katıldı.

TÜROFED Başkanı Osman Ayık, Afyonkarahisar bölgesinin kendileri için çok önemli olduğunu söyledi. Ayık, şunları kaydetti: "Bizim çok değer verdiğimiz ve termalin başkenti olarak değerlendirebileceğimiz bir yerdir. Önümüzdeki süreçte de bu gelişmeler bu şekilde devam edecek. Var olan alt yapıyı nasıl daha ileriye götürebiliriz diye karşılıklı fikir alışverişinde bulunmak amacıyla buradayız. Yapılanma ve derneklerimizle olan birlikteliğimizi nasıl geliştirebiliriz? Bunun için buradayız. Sizlerden gelecek talep ve önerileri de dinlemek istiyoruz."

Vali Hakan Yusuf Güner de, kültür ve turizm eylem planı hazırladıklarını, 58 tane eylem planı oluşturduklarını vurguladı. Güner, "Bu planları da 3 ayda bir bizzat benim denetim ve gözetimimde hayata geçirmekteyiz. Bundan sonra da en iyi şekilde devam ettireceğiz. Bundan sonraki süreçte de hepimiz bu çalışmaların olumlu sonuçlarını inşallah memnuniyetle göreceğiz." diye konuştu.

Güner, şu ifadeleri kullandı: "Öncelikle ilimiz turizmi için önemli olan bu toplantıyı düzenleyen ve katılarak katkıda bulunan herkese teşekkür ediyorum. Afyonkarahisar'daki otelcilerin birlik ve beraberlik içerisinde bir birlik oluşturmalarını takdir ediyorum. Afyonkarahisar'da bir mesafe kat etmemiz gerekiyor, onun içinde bu birliktelik ortamımızı devam etmemiz gerekmektedir. Bizler Afyonkarahisar'da göreve başladığımız günden itibaren genel devlet ve hükümet işleriyle hemhal olmakla beraber, adeta bir turizm temsilcisi gibi kültür ve turizm çalışmalarında çok ciddi mesai harcıyoruz."

Toplantıda katılımcıların öneri ve isteklerinin dinlenmesinin ardından yeni bir eylem planı uygulamaya konulacak.

CİHAN
<< Önceki Haber Afyon'un turizmi geliştirme toplantısı yapıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER