Ağabeyini öldüren cezaevi hükümlüsünü öldüren sanık, ilk kez hakim karşısında


Kayseri'de 10 yıl önce ağabeyini öldüren cezaevi hükümlüsü Mustafa Sivri'yi (30) bıçaklayarak öldürmek suçundan yargılanan tutuklu sanık Ali Ö. (25) ile arkadaşı Emrah T. (26), mahkemede ilk kez savunma yaptı. Cinayetin asıl şüphelisi Ali Ö., olayın tesadüfen geliştiğini ve öldürmek kastıyla vurmadığını öne sürdü.

Cinayet olayı, 13 Aralık 2015 tarihinde merkez Melikgazi ilçesi Cumhuriyet Meydanı tarihi Saat Kulesi'nin yanından geçen tramvay rayları üzerinde meydana geldi. 10 yıl önceki olayda Musa Ö.'yü öldürmek suçundan Sivas Açık Ceza İnfaz Kurumu'nda hükümlü olan Mustafa Sivri, bindiği otobüste öldürülen Musa Ö.'nün kardeşi sürücü Ali Ö. ile karşılaştı. Küfürleşme sonrası çıkan kavgada Mustafa Sivri, 8 yerinden bıçaklandı. Sivri, hastanede hayatını kaybederken, kaçtıktan sonra yakalanan Ali Ö. ile arkadaşı Emrah T. tutuklandı.

Sanıklar, bugün Kayseri 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde ilk kez hakim karşısına çıktı. Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi'nden (SEGBİS) savunma yapan asıl fail Ali Ö., olay gününü anlattı. Şahsı öldürme kastının bulunmadığını iddia eden Ö., "Şahıs, benim kullandığım otobüse bindi. Oturduğu yerden 'Abini öldürdüm, seni de öldüreceğim' diyerek küfürlü sözler söylemeye başladı. Olay yerinde otobüsten indikten sonra yanına gittim. Bana bıçakla saldırdı. Ben de kendimi savunmak maksatlı ona doğru bıçak vurdum. Tesadüfen karşılaşmamız üzerine gelişen bir olay. Öldürme kastım ya da abimi öldürdüğü için husumetin yoktu." dedi.

Diğer tutuklu sanık Emrah T. de, Ali Ö. ile arkadaş olduğunu ve olay günü otobüste ölen şahsın "Şerefsiz, pe….k, sıra sana da gelecek. Seni de öldüreceğim." diyerek bağırdığını anlattı. Sanık T., "Ben kavgayı ayırmak istedim. Ölen şahıs bana da bıçak salladı. Kendimi koruma maksatlı kemerimi çıkararak ona doğru salladım. Mağdur tarafım, tahliyemi istiyorum." şeklinde savunma yaptı.

Tanıkların dinlenmesinin ardından mahkeme savcısı mütalaa verdi. Savcı, sanık Ali Ö.'nün 'kasten adam öldürmek' suçundan, diğer sanık Emrah T.'nin ise 'adam öldürmeye yardım etmek' suçundan cezalandırılmalarını istedi.

Yapılan yargılama sonunda mahkeme heyeti, her iki sanığın tahliye taleplerini reddederek, sanık ve avukatlarına ek savunma süresi verilmesine karar verdi. Duruşma 2 Mayıs 2016 tarihine ertelendi. CİHAN
<< Önceki Haber Ağabeyini öldüren cezaevi hükümlüsünü öldüren... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER