Ağaçları kesen belediye: Gençleştirme budaması yapıyoruz


Antalya Kepez'de 50 yıllık çam ağaçları gençleştirme budaması adı altında kesildi. Ağaçların kesilmesine vatandaşlardan ve siyasilerden tepki geldi. Tepkiler üzerine Kepez Belediyesi ekipleri çalışmalara ara verdi.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü ise ağaçların kesilmediğini gençleştirme budaması yapıldığını açıkladı. Konuya tepki gösteren vatandaşlar ise ağaçları kestirmeyeceklerini dile getirdi.

Kepez Belediyesi'ne ait iş makineleri sabah saatlerinde Fabrikalar Mahallesi'nde bulunan 3051. sokağa geldi. Eski Pi Fabrikası olarak da bilinen bölgede gerekli hazırlıkları yapan ekipler, ağaçların tepesinden başlayarak kesme işlemi gerçekleştirdi. Ağaçların kesildiğine şahit olan vatandaşlar konuyu Orman Bölge Müdürlüğü'ne bildirdi. Kısa süre sonra sokağa gelen orman görevlileri, ağaçların budanması ve kesilmesi için herhangi bir izin alınmadığını bildirdi. Konunun Twitter üzerinden duyulmasıyla Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, şu açıklamalarda bulundu: "Yanlış bilgi, belediye ağaç kıyımı yapmıyor. Yolda kalan ağaçların temizlenmesi için 5 metreye kadar budama yapılıyor. Ağaçlar daha sonra uygun bir zamanda taşınacak. O bölgede yolun genişlemesi can ve mal güvenliği açısından gerekli olduğu için belediyemiz yol genişletmesi yapıyor. Zorunlu olan durumlarda biz taşımayı bir yöntem olarak kabul ettik. Biz ağaç kesmedik, kesmeyeceğiz."

CHP MİLLETVEKİLİ KARA: DOĞA KATLİAMI YAPILIYOR

Vatandaşlardan gelen tepkiler üzerine CHP Antalya Milletvekili Niyazi Nefi Kara, kesimin yapıldığı bölgeye gelerek bilgi almaya çalıştı. Ancak, kesimi gerçekleştiren işçiler ve amirleri Kara'ya hiçbir şekilde bilgi veremeyeceklerini söyledi.

Ağaç katliamıyla karşı karşıya kaldıklarını belirten Kara ise olayın ağaç budamayla alakası olmadığını, dibinden kesilen ağaçlar gördüklerini dile getirdi. CHP Antalya Milletvekili, "Çok ciddi bir problem var. Ormandan bilgi istediğimizde izin alınmadığını söylediler. Bu ağaçlar için de katliam yapıldığını söylediler. Çalışan personel talimat var diyor ama belgeleri yok. İsimlerini dahi söylemiyorlar. Belediye başkanı Twitterdan cevap veriyor, gençleştirme diyor. Kafası kesilince insanın bile gençleşemeyeceğini, öleceğini kendisinin de bilmesi gerekiyor. Ciddi bir doğa katliamı yapılıyor. Ya ciddi bir yanlış içindeler ya da Hakan Tütüncü'nün bundan haberi yok." şeklinde konuştu.

Ağaç kesimine tepki gösteren mahalle sakinlerinden Erdal Kösen de ağaçların en az 50 yıllık olduğunu dile getirdi. Tepkiler üzerine belediye ekipleri ağaç kesme işlemlerine ara verdi. Ancak, bölgedeki iş makineleri hazır vaziyette bekledi. CİHAN
<< Önceki Haber Ağaçları kesen belediye: Gençleştirme budaması yapıyoruz Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER