AGİT heyetiyle birlikte 300 gözlemci Güneydoğu'da


Yarın yapılacak seçimler için Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) gözlemcileri ile Avrupa'dan gelen parlamenter, insan hakları aktivistleri ve sendika üyelerinden oluşan 300 kişilik heyet Güneydoğu'da gözlemci sıfatıyla yer alacak.

Alınan bilgiye göre, HDP'nin yaklaşık bir ay önce bağımsız siyasi gözlemci olan çağrısıyla 300'e yakın uluslararası gözlemci başta Diyarbakır, Van ve İstanbul olmak üzere, 19 ilde yarın yapılacak genel seçimi takip edecek.
Çoğunluğunu Avrupa'dan gelen parlamenter ve insan hakları aktivistlerinin oluşturduğu uluslararası bağımsız gözlemcilerin arasında, Fransa Sol Parti, Fransa Komünist Partisi, Avrupa Parlamentosu Yeşiller Grubu, Katalan Meclisi parlamenterleri, Bask Aralar Partisi, Almanya Sol Partisi, Kıbrıs AKEL Partisi, Avrupa Parlamentosu Birleşik Sol Parti (GUE/NGL), İtalya Sendikalar Konfederasyonu (COBAS), Norveç Sosyalist Partisi, Norveç Kızıl Parti, Danimarka Sosyalist Halklar Partisi, Danimarka Kızıl-Yeşil İttifak Partisi, İsveç Sosyal Demokrat Parti, İsveç Sol Partisi, İngiltere'den avukat ve sivil toplum temsilcileri ile Irak Kürdistan Bölgesel Yönetiminden Kürdistan Yurtseverler Birliği (YNK) temsilcileri bulunuyor.
Heyetlerde ayrıca, sendikacılar, yerel yöneticiler, avukatlar, gazeteciler, akademisyenler ve öğrenciler de yer alıyor.

AGİT HEYETİ DE BÖLGEDE

Bu arada 7 Haziran seçimlerinde de 20 ayrı heyetle seçimlerde gözlemci olarak yer alan AGİT bu sefer de aynı görev için bölgeye geldi. Seçim sürecini gözlemlemek, mevzuata, uluslararası standartlara uyulup uyulmadığını denetlemek amacıyla bölgeye gelen Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Seçim Gözlem Heyeti kısa süre önce Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı'yla da görüşmüştü. AGİT Seçim Gözlem Heyeti Başkan Yardımcısı Polyna Lemoz, Güvenlik Uzmanları Wayne Pilgrim, Ayhan Güler, Uzun Dönemli Gözlemciler Paaavo Juhani Pitkaenen ve Mats Melis bölge illerinde incelemelerde bulunmuştu. CİHAN
<< Önceki Haber AGİT heyetiyle birlikte 300 gözlemci Güneydoğu'da Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER