Azerbaycan'da da halk, parlamento seçimi için yarın sandık başına gidiyor


Azerbaycan'da da halk, 5. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için yarın sandık başına gidecek. Azerbaycan Yüksek Seçim Kurulu(YSK) seçimlerde oy güvenliğini sağlamak ve halkın güvenli bir şekilde oyunu kullanması için her türlü önlemi aldığını duyurdu. YSK seçim sandıklarıyla ilgili olası bir müdahalenin engellenmesi için sandıkların olduğu mekanlara güvenlik kameraları yerleştirdi. Seçim sırasında internet üzerinden herkese açık olacak olan kameralar 24 saat her sandık başında çalışır durumda tutulacak.

125 SANDALYE İÇİN 767 ADAY YARIŞIYOR

Seçimde meclisteki 125 sandalye için 767 milletvekili adayı yarışacak. Seçimi 66 binden fazla yerli gözlemci takip edecek. Ayrıcı 27 uluslararası kuruluştan 501 gözlemci de seçim merkezlerinde bulunacak. Seçimde 5 milyon 344 bin 431 kayıtlı seçmenin oy vermesi bekleniyor. Seçime 15 parti katılıyor. Ülkedeki seçim sistemine göre seçmenler partiye değil, vekile oy veriyor. Azerbaycan'da siyasi partilerin seçimde baraj sistemi bulunmuyor. Azerbaycan'da beş yılda bir parlamento seçimi yapılıyor.

Bakü'de 18 numaralı sandık başkanı İslam Muradov, Cihan Haber Ajnası'na(Cihan) yaptığı açıklamada, seçim için tüm hazırlıkların tamamlandığını dile getirdi.

CİHAN
<< Önceki Haber Azerbaycan'da da halk, parlamento seçimi için yarın sandık... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER