Yozgat'ta MHP'nin broşür dağıtmasına polis izin vermedi

Yozgat'ta MHP'nin broşür dağıtmasına polis izin vermedi

Yozgat'ta MHP'lilerin seçim çalışmaları kapsamında cadde ve sokaklarda broşür dağıtmalarına polis izin vermedi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Yozgat Milletvekili Sadir Durmaz, partisinin cadde ve sokaklarda broşür dağıtılmasına polis tarafından engel olunmasına tepki gösterdi. Durmaz, "1 Kasım seçimlerine 24 saatten az bir sürenin kaldığı bugün AKP'nin Yozgat'ta gerçekleştirmiş olduğu bir haksız uygulama ile karşı karşıyayız. AKP'nin ilk olmayan ve son da olmayacak olan haksızlıklarına bir yenisi daha eklenmiştir. AKP, hiçbir suç unsuru taşımayan, partimiz tarafından hazırlanan ve kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla dağıttığımız yolsuzlukları ve çözüm sürecini içeren bu broşürlerimizden korkmuş, tedirgin olmuş ve kendi emrindeki vali ve emniyet güçlerini devreye sokmak suretiyle bu broşürün dağıtılmasına engel olmuştur." dedi.

'HUKUKUN SİYASALLAŞTIĞINI DEFALARCA SÖYLEDİK'

Hukukun siyasallaştığını defalarca söylediklerini vurgulayan Durmaz, "Hukuku ayaklar altına alarak her bir ilçede ayrı ayrı kanun maddelerini dayanak yapmak suretiyle bu broşürümüz için toplatma kararı almışlardır. Oysa bu broşürde suç unsuru sayılacak hiçbir husus yoktur. Bu broşürün tamamı AKP'nin, gerek Cumhurbaşkanı'nın başbakanlığı döneminde, gerekse şimdiki yetkililerinin bire bir kendilerinin ifadeleridir. Ben size onlardan kısa örnekler vereceğim. Burada ne yazıyor, yolsuzlukları akladılar diyor. TBMM'de yüce divana gönderilmesi gereken dört bakanı aklamadılar mı? Bizim gibi düşünen ellinin üzerinde milletvekili de aklansınlar demedi mi ne var bundan rahatsızlık duyacak. Aklama komisyonunun üyesi de Yozgat'tan tekrar aday gösterildi. Burada bir eski bakan diyor ki 'Ne yaptıysam başbakanın talimatıyla yaptım' diyor. Bunu Türkiye'nin gözünün önünde söylemedi mi ne var bunda? Bir başkası saati Rıza Zarrab aldı diyor ve bunlara darbe diyorlar." diye konuştu.

'AKP 17-25 ARALIK YOLSUZLUKLARINI DARBE DİYE MİLLETİ KANDIRIYORLAR'

AK Partililerin 17-25 Aralık yolsuzluklarını darbe diyerek milleti kandırdıklarını söyleyen Durmaz, şunları ifade etti: "Biz çok darbeler gördük hiçbir darbede, hiç kimsenin koluna bir asker yada güvenlik görevlisi bir saati zorla taktı mı? Buna şahit olan oldu mu? Çözüm sürecinde MHP ilk günden beri bunun bir çözülme ve ihanet süreci olduğun söylemedi mi? İlk günden beri elinde silah olanla müzakere yapılmaz, mücadele yapılmalı demedik mi? Bütün bunları söyledik ve bugünden haklı çıktık. Şimdi bu süreçte kendilerinin önce neler söylediğini ve sonra nasıl çark ettiklerini izah eden bir broşürden neden bu kadar korkuyorlar."

'HAKİMLER, SAVCILAR GÜVENLİK GÖREVLİLERİ NEDEN HAKSIZLIKLARA ALET OLUYOR'

"Hakimler, savcılar, güvenlik görevlileri neden bu haksızlıklara alet oluyor." diye soran Durmaz, "Allah bize imkan verdiğinde bu haksızlıkların hesabını soracağız. Kimse tereddüt etmesin. Broşürde neler söylemişiz: Habur'da çadır mahkemeler kurdular demişiz, kurmadılar mı? Ayaklarına mahkemeler göndermediler mi? Kırmızı halılarla karşılamadılar mı? Oslo'da anlaşmıştık PKK bozdu diyor İçişleri Bakanı Efkan Ala. Yalan mıydı. Dolmabahçe'de PKK ile mutabakat metni imzalamadılar mı? Ne diyordu dönemin başbakanı, şimdiki Cumhurbaşkanı 2010 yılında 'Biz PKK ile görüşmedik, görüştüğümüzü söyleyen şerefsizdir'. Demedi mi. Sonra 'Biz görüşmedik devlet görüştü' daha sonra 'PKK ile görüşen arkadaşı ben gönderdim. Sıkıntısı olan bana söylesin' demedi mi ? Bundan neden gocunuyorsunuz." şeklinde konuştu.

'AKP DEMEK YOLSUZLUK, BÖLÜCÜLÜK, HIRSIZLIK DEMEKTİR'

AK Parti demenin yolsuzluk, bölücülük ve hırsızlık demek olduğunu söyleyen Durmaz, sözlerini şöyle tamamladı: "Başbakan Yardımcısı Arınç, Sayın Öcalan demeyi ve PKK'yı suç olmaktan çıkardık diyor, yine bir başkası eski Adalet Bakanı Öcalan bölgenin durumunu daha sağlıklı yorumluyor. Diğer başbakan yardımcısı Öcalan olayları doğru okuyor, diğeri Öcalan'ın düşünceleri bizim düşüncelerimiz' demedi mi? Bugün bu broşürlerin toplanması talimatını veren ve hiçbir sıfatı olmayan eski adaletsizlik bakanı ne diyor 'Çözüm süreci ilerliyor, şehitler gelmiyor, kötü mü oldu.' Çözüm sürecini kutsayan, öven ve övgüler dizen bunlar değil mi.

HER ŞEYİ ÇALAN VE HIRSIZLIK, YOLSUZLUĞA BAŞVURANLAR OYLARIMIZI DA ÇALABİLİRLER

AKP artık bitmiştir. AKP demek yolsuzluk, bölücülük, hırsızlık demektir. Yargıyı ayaklar altına almak demektir. AKP bunların paylaşılmasından rahatsız olmuştur. Bu karar verilirken ortada hiçbir hukuki gerekçe yoktur. Her ilçe seçim kurulu kendince bir karar gösteriyor. Bunların toplanmasına teşkil edecek hiçbir kanun maddesi yoktur. Mahkemeler sizin, hüküm Allah'ındır. Elinizden geleni ardınıza koymayın. Her şeyi çalan ve hırsızlık, yolsuzluğa başvuranlar oylarımızı da çalabilirler. Onun için bir gün herkes aç kalacak, uyumayacak ve sandıklara sahip çıkacak."

Durmaz, basın açıklamasının ardından, Lise Caddesinde partisinin seçim broşürlerini eline alarak vatandaşlara kendisi dağıttı. CİHAN
<< Önceki Haber Yozgat'ta MHP'nin broşür dağıtmasına polis izin vermedi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER