Ahmet Davutoğlu, Numan Kurtulmuş'a neden vekalet vermedi?


Başbakan Ahmet Davutoğlu, son Suudi Arabistan ziyareti ve bugün İngiltere giderken yerine kimseyi vekil bırakmadı. Davutoğlu'nun bu tavrı, merak konusu oldu. 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eski danışmanı Ahmet Takan, vekalet meselesini AK Parti içindeki kutuplaşmalara bağladı.

Yeniçağ gazetesinde bugün 'Ahmet Hoca saray darbesini nasıl önledi?' başlıklı yazı kaleme alan Takan, şu ifadeleri kullandı:

"İktidar partisinin içi şu anda bizzat AKP'liler tarafından '4 buçuk grup' olarak tarif ediliyor;
1- Reisçiler, 2- Hocacılar, 3- Öze dönüşçüler (Bülent Arınç vs), 4- Abdullah Gülcüler, buçuk ise; Numan Kurtulmuş grubu.
AKP'li zatların anlatımlarına göre; teşkilatlarda büyük kapışma yaşanıyor; Ege, Marmara ve Karadeniz il başkanları ve teşkilatlar Erdoğan yanlısı. Güneydoğu, Doğu Anadolu ve Akdeniz teşkilat ve il başkanları Davutoğlu'nun yanında. İç Anadolu'da ise yanına çekme adına rekabet yaşanıyor. Gençlik Kolları ve Kadın Kolları da bölünmüş durumda."

Parti içindeki kulislere oldukça hâkim bir AKP kurmayından dinlediklerini aktaran Takan, şöyle devam etti: "STK'larla yaptığı toplantıda başkanlık startı veren Erdoğan, Davutoğlu'ndan başkanlık konusunda açık destek istedi. Davutoğlu, geçiştirmek için parti içindeki bir isim üzerinden reise 'böyle bir açıklama yapmak yeni anayasa çalışmalarını olumsuz etkileyebilir' dedi. Yanlış anlaşılmasına neden olabilir bahanesi ile geçiştirdi. Bunun ardından baskılara dayanamayan Davutoğlu, Ali Sarıkaya'ya Sabah gazetesinde röportaj talimatı verdi. Bu adımla Erdoğan'ın ısrarından kurtulmayı planladı. Ancak reis, bu röportajı yeterli görmedi. Davutoğlu'nun Arabistan ziyareti sırasında vekâleti bırakacağı Numan Kurtulmuş ile canlı yayın planlandı. Başbakan vekilinden başkanlığa tam destek çalışması yapılacaktı. Bunu öğrenen Davutoğlu, yurt dışına çıkarken vekâleti Numan Bey'e vermedi."

CİHAN
<< Önceki Haber Ahmet Davutoğlu, Numan Kurtulmuş'a neden vekalet vermedi? Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER