Ahmet Takan: Meğerse Kürt Koridoru Kırmızı Kitap'ta da varmış!.. Erdoğan okumamış.

Ahmet Takan: Meğerse Kürt Koridoru Kırmızı Kitap'ta da varmış!.. Erdoğan okumamış.

Saray ve AKP,  13 yılın tüm günahlarını ve yolsuzluk dosyalarını ortak edecekleri bir koalisyon değneği ararken Türkiye’yi içine soktuğu bölünme/çözülme sürecine, yakın coğrafyamızda da mayaladıkları terör örgütleriyle izledikleri çukur ve hayalperest stratejilere Türk Ordusu’nu da ortak etmek istiyor.

Recep Erdoğan, milletin aklıyla alay edercesine çıkmış, “Suriye’nin kuzeyinde, güneyimizde bir devlet kurulmasına izin vermeyiz”  diyor. Bir zamanlar Türkiye’nin kırmızı çizgisi olan Kuzey Irak’taki sözde Kürt devletinin kurulmasına  yaptıkları katkıların herhalde unutulduğunu sanıyor. En sert kırmızı çizginin, TSK’ya uygulanan Balyoz gibi operasyonlarla ne hale geldiği ortadayken AKP kongresinde çapulcu Barzani’nin baş tacı edilip  “Bu millet seninle gurur duyuyor”  sloganlarının hatırlanmayacağı düşünülüyor. Erdoğan ve AKP iktidarının çapulcu başı ile yaptığı gizli ve açık anlaşmaların -mutabakatların devletin arşivinde kaybolduğu mu sanılıyor?..

Bakın!.. Güney sınırımızdaki Kürt kapanı ve Cerablus’a askeri müdahale ile karışan Ankara’da son ulaştığım şok gerçeği yazayım;

Hani, şu Erdoğan’ın iktidara geldikten sonra “askeri vesayetten kurtulmak” bahanesiyle  TSK’yı  ezmek için tu-kaka ettiği  daha sonra 17/25 Aralık itibarıyla paralel yaygarası kopartıp tekrar sarıldığı Kırmızı Kitap var ya!..

(...)

<< Önceki Haber Ahmet Takan: Meğerse Kürt Koridoru Kırmızı Kitap'ta... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER