Ahmet Takan: PKK/KCK hükümlü ve tutuklularına siyasi af yolda

Ahmet Takan: PKK/KCK hükümlü ve tutuklularına siyasi af yolda

(...)
PKK/KCK hükümlü ve tutuklularına  “siyasi”  af yolda...

Derin AKP kaynaklarından ulaştığım bilgilere göre; iktidar, Öcalan’ın Nevruz açıklaması ve Kandil’den gelecek cevaba kilitlenmiş durumda.

Binlerce PKK/KCK hükümlü ve tutuklusunun serbest kalmasını sağlayacak sihirli(!) formül üzerinde henüz son karar verilmedi. Çeşitli yasal formüller üzerinde duruluyor. Planlanan af, geniş kapsamlı(!) olmayacak, adli hükümlü ve tutukluları kapsamayacak. Kamuoyuna, normalleşme, demokratikleşme, insan hakları, düşünce özgürlüğü kılıflarıyla  “siyasi af” olarak pazarlanacak. 

Yapılan planlama bir nevi Balyoz, Ergenekon vb. davalar ile takas niteliğinde. AKP’li kaynaklar getirilecek siyasi affın halen devam eden bu davaların da tamamen ortadan kaldırılmasına yönelik olabileceğini kaydediyor. Böylece;  “toplum, uzun bir sürenin ardından rahat bir nefes alıp normalleşme sürecine girebilir”miş!..  “Ayrım yapılmadan tüm siyasi suçları kapsayacak”  mış!..

Üzerinde durulan diğer bir sihirli formül(!) ise Anayasa Mahkemesi yolu. PKK’nın sivil organlarının da uzun süredir çalıştığı/bastırdığı formüle göre; Anayasa Mahkemesi, Özel Yetkili Mahkemelerin kaldırılması gerekçesi üzerinden bir başvuru ile hak ihlali kararı verebilir. Bu kararın ardından yola devam edilir. Recep Erdoğan’ın Anayasa Mahkemesi’nde yaptığı son operasyonların ardından bu seçenek bana daha yakın geliyor. Böylece sevabı iktidara günahı da Anayasa Mahkemesi’ne kalır!.. Hem, bağımsız yargının aldığı karara da kim ne diyebilir ki!..

<< Önceki Haber Ahmet Takan: PKK/KCK hükümlü ve tutuklularına siyasi af yolda Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER