"AK Parti hükümeti ile ak zenginler türedi"



CHP Kahramanmaraş Milletvekili adayı ve eski RTÜK üyesi Ali Öztunç, iktidarı ak zenginler üretmekle suçladı ve kahvehanelerdeki doluluk oranının işsizliğin göstergesi olduğunu aktardı.

Memleketi olan Elbistan'da seçim çalışmalarını sürdüren CHP Kahramanmaraş Milletvekili adayı Ali Öztunç, esnaf gezilerini anlattı. Kahvehanelerin dolu olduğunu anlatan Öztunç, "Türkiye'de çok ciddi işsizlik sorunları var. Elbistan ilçesi Türkiye'nin en büyük ilçelerinden bir tanesi. Yaklaşık 150 bin nüfusa sahip. Kahvehaneler dolu. Neden? Çünkü iş yok. insanlarda iş olmadığı için kahvehanelere gelerek zamanlarını geçiyorlar. Esnaf, işçi ,gençler ,perişan. Bu nerden kaynaklanıyor? AKP'nin 13 yılık iktidarından kaynaklanıyor. AKP 13 Yıldır Türkiye'yi bir bataklığın içine sürüklemiştir." dedi. Öztunç, "Bakın gerçek tablo bu. Pembe tablolar çiziyorlar. İşgücümüz artı bu kadar bu kadar ekonomimiz arttı diyorlar. Gelsinler birde gerçeği alanda görsünler. Sahada görsünler. Elbistan'a gelsinler görsünler."

"Halkın yüzde 1'inin serveti yüzde 99'luk geri kalan milletin ekonomisini elinde tutuyor. Bir perişanlık var. Bir sıkıntı var. Sayın Cumhurbaşkanının, Başbakanın, Bakanların, AKP'lilerin çocuklarının bir eli yağda bir eli balda. Onlar gayet güzel bir hayat sürdürüyorlar. Gemilerle geziyorlar. Yatlarla geziyorlar. Gemicikleri var. İnanılmaz zengin oldular ama halk fakirleşti. Sayın Cumhurbaşkanı diyordu ki bir tek yüzüğüm var, ikinci bir yüzüğüm olursa bu haramdır.' Şimdi Sayın Cumhurbaşkanının katları, hanları, sarayları her şeyi var ama toplumda hiç bir şey kalmadı. Bir zümreyi aldılar ak zenginler türettiler. İşte bu ak zenginleri bitirmek için parayı halka refahı halkın tamamına yaymak için refah düzeyini yükseltmek için CHP iktidarına ihtiyaç var." ifadelerini kullandı.

Bilardo oynayan gençlerle de sohbet eden Öztunç, burada gençlerden birinin yerine ıstaka ile atış yaptı. CİHAN
<< Önceki Haber "AK Parti hükümeti ile ak zenginler türedi" Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER