AK Parti Milletvekili Soluk, hastanenin kapatılmasına destek verdi


Kamu Hastaneleri Birliği'nin hastaneleri birleştirme projesi kapsamında devlet hastanesini kapatma girişimine AK Parti Milletvekili Habip Soluk da destek verdi. Soluk, "Aklın yolu birdir, akılda başka yol yok." dedi.

1 Kasım seçimleri sonrası Meclis'e giren AK Parti Milletvekili Habip Soluk yemin etmesinin ardından Sivas'a gelerek basın mensuplarıyla bir araya geldi. Soluk, 4 yıllık süreçte takip edeceği projeleri sıraladı. Milletvekili Habip Soluk, Sivas gündemini meşgul eden hastanelerin birleştirilmesi konusuna da değindi. Soluk, söz konusu projeyi desteklediğini vurgulayarak, şunları söyledi: "Proojeyi destekliyorum, bu doğru bir şeydir, ilk defa da Sivas'ta yapılmıyor. Dolayısıyla sonuna kadar destekliyoruz. Yapılan her yeni eskisinden iyidir. Yeni hastane daha ileri teknolojiyle donatılmıştır. Bundan hiç kimse rahatsız olmasın. Şu anda hastane sayımız 2 oldu, eski hastanelerimizin toplam yatak sayısı yeni hastane ile birlikte eski Numune'de kalan yatak sayısı 905'dir. Eski hastanelerimizde 14 ameliyathane var, yeni hastanede 28 ameliyathane var. Hangisiyle Sivas'a daha iyi hizmet verilir, korkmayalım doğruyu kabul edelim. Devlet hastanesinde 313 eski Numune Hastanesi'nde 524 yatak var. Toplam 837 tane yatak oluyor. Yeni hastanede 700 yatak var, eski Numune Hastanesi'nde 205 tane kalıyor, 905 yatak kapasitesine ulaşılıyor, hangisi büyük."

Hastane kapatma konusunda Ankara'dan örnek veren Habip Soluk, "Ankara mı yoksa Sivas mı büyük? Türkiye Ankara'dan mı idare ediliyor, Sivas'tan mı? Keçiören'de 6 bin yataklı hastane yapılıyor. Numune, Yüksek İhtisas, İbni Sina gibi benzer hastanelerin tamamı kaldırılıyor ve Keçiören'e gidiyor. Ankaralı bunu böyle düşünmüyor, fakat burada bunu çözemiyorum. "diye konuştu.

HİZMET İÇİN GELDİM, HOROZ DÖVÜŞÜ YAPMAM

'Hastane konusunda muhalif olanların gerekçelerini dinlediniz mi?' şeklindeki soruya ise Habip Soluk, "Sivas'a hizmet için geldim, horoz dövüşü için değil. Dinlesem ne olacak, aklın yolu tek, akılda başka yol yok. Beni bu konuda ikna edemezsiniz." dedi. 'Yeni hastanenin ulaşım sorununun olduğunun' hatırlatılması üzerine Soluk, "En uzak mesafe Kümbet'tir. Oradan yerli sigarayı yakın, yürüyerek yeni hastaneye kavuşursunuz. Yapmayın etmeyin. 5 km var mı?" diye sordu.

AK Parti döneminde Sivas'ta göç sayısının yavaşladığını savunan Habip Soluk, 2007 adrese dayalı nüfus sistemine göre 638 bin olan nüfusun 2014 yılında 628 bin olarak çıktığını ifade etti. Soluk, daha önceki yıllarda adrese dayalı nüfus sayımına geçilmeden önce fazla para almak için mezardakilerin bile nüfusa kayıt ettirildiğini Sivas'tan 110 bin kişinin göç etmesinin mümkün olmadığını öne sürdü.
sina-destek-verdi-1942152.htm'> CİHAN
<< Önceki Haber AK Parti Milletvekili Soluk, hastanenin kapatılmasına... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER