Fırıncı cinayetinde savcı, haksız tahrik indirimi istedi


Ereğli ilçesinde geçtiğimiz yıl 43 yaşındaki Mehmet Özdemir'i annesi ile yasak aşk yaşadığı iddiası ile öldüren Hidayet Erçetin için savcı haksız tahrik indirimi istedi.

Ereğli ilçesine bağlı Çaylıoğlu Köyü'nde 2 Eylül 2014 tarihinde 31 yaşındaki Hidayet Erçin, annesi ile yasak aşk yaşadığını düşündüğü 43 yaşındaki ekmek fırınında çalışan Mehmet Özdemir'i öldürmesi ile ilgili davaya bugün Zonguldak Adliyesi'nde devam edildi.

Davanın savcısı mütalaasında müebbet hapis istemi ile yargılanan Hidayet Erçin'in cinayeti, Özdemir'in annesi ile ilişki yaşamasından duyduğu elemin etkisi ile işlediği gerekçesi ile haksız tahrik indirim hükümlerinin uygulanmasını talep etti. Savcı, sanığın ağırlaştırılmış müebbet yerine 18 yıldan 24 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmasını istedi.

Hidayet Ercin, Mehmet Özdemir'i 2 Eylül akşamı çalıştığı fırının önünde beklemiş, yaşanan kısa tartışma sonrasında belindeki silahını çıkartarak silahla öldürmüş ve olay anı da güvenlik kameralarına yansımıştı. Çıkarıldığı ilk mahkemede tutuklanan Hidayet Erçin 'kasten adam öldürme' suçundan yargılandığı Zonguldak 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıktı. Cinayeti tasarlayarak işlediği gerekçesi ile ömür boyu hapsi istenen Hidayet Erçin için savcı mütalaasında toplumda ki değer yargıları göz önüne alındığında sanığın suçu Özdemir'in annesi ile ilişki yaşamasından duyduğu elemin etkisi ile işlediği gerekçesiyle TCK'nın 29'uncu maddesi gereği haksız tahrik indirimlerinin uygulanarak 18 ile 24 yıl arasında değişen hapis cezasıyla cezalandırılmasını istedi.

Hidayet Erçin ise savunmasında ise cinayeti tasarlayarak işlemediğini söylerken "Kendi evimin altında kameraların olduğunu bilerek bu eylemi tasarlamam imkansızdır. Olay anlık gelişmiştir." dedi.

Duruşma, avukatların mütalaaya karşı savunma yapmaları için ertelendi. CİHAN
<< Önceki Haber Fırıncı cinayetinde savcı, haksız tahrik indirimi istedi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER