Ak Partili vekillerden çözüm süreci eleştirisi

AKP'nin Afyonkarahisar'da düzenlenen 24. İstişare ve Değerlendirme Kampı dün sona erdi.

Ak Partili vekillerden çözüm süreci eleştirisi

İki günlük kampta, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da yaşanan çatışmalarla ilgili oturumda, bazı vekillerin eleştirilerde bulunduğu öğrenildi. 

Al Jazeera Türk'ün haberine göre İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın sunum yaptığı ‘Terörle Mücadele ve İç Güvenlik' toplantısında söz alan milletvekilleri, Pkk'nın şehir örgütlenmesi esnasında gerekli önlemlerin alınmadığını belirtti. 1 Kasım 2014'te yapılan kampta konuyu gündeme getirdiklerini hatırlatan milletvekilleri, “Biz, ‘PKK yığınak yapıyor, pervasızca davranıyor' demiştik. O zaman Çözüm Sürecini savunan arkadaşlar bize tepki göstermişlerdi. Bunları kabul etmemişlerdi. Çözüm sürecinin ne faydası oldu?” diye sordu.

Bakan Efkan Ala, bu eleştirilere, “Çözüm sürecinin faydası, halkın topyekûn desteğini engellemesi oldu. PKK bölgeden destek görüyor tabii ama halktan büyük oranda destek görmüyor. Çözüm süreci, var olan desteği de büyük oranda engelledi. PKK halkla bütünleşmiş olsaydı işimiz zordu. İşin içinden çıkamazdık.” karşılığını verdi. Ayrıca çözüm sürecinde müsamaha gösterildiğini, PKK'nın da bunu istismar ettiğini itiraf eden Ala, “Bundan sonra müsamaha yok, istismara açık bir şey olmayacak.” dedi.

BÖLGE MİLLETVEKİLLERİNDEN ‘DOKUNULMAZLIK' UYARISI

Toplantıda, HDP'li milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılması konusu da tartışıldı. Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu, “90'larda dokunulmazlıklar kaldırıldığında halkın PKK'ya bu kadar desteği yoktu. Bugün farklı. Bugünün şartlarına göre değerlendirme yapılmalı.” uyarısında bulundu. Bazı vekiller de “Böyle bir girişim bizim bölgede çalışmamızı zorlaştırır.” gerekçesiyle dokunulmazlıkların kaldırılmasına karşı çıktı.
<< Önceki Haber Ak Partili vekillerden çözüm süreci eleştirisi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER