Akçakale'deki çığlığa Kimse Yok Mu sessiz kalmadı!

Şanlıurfa'nın Akçakale sınırını mültecilere yeniden açmasının ardından iki günde 18 bin Suriyeli ülkemize giriş yaptı.

Akçakale'deki çığlığa Kimse Yok Mu sessiz kalmadı!

Binlerce kişi de sınır kapısına yakın bölgede geçmek için bekliyor.  Akçakale Sınır Kapısı'nın hemen yanında polis bariyerleri ile oluşturulan koridordan geçiş yapan Suriyeliler günler sonra buldukları ‘bir somun ekmek, bir paket bisküvi ve bir şişe suyla' hayata tutunuyor. Boyunun yarısı kadar ekmeği ailesine mutlulukla taşıyan çocuklar herkesi duygulandırıyor.

Fakat canlarını zor kurtaran, aç-susuz, yakıcı güneş altında günlerdir bekleyen Arap, Türkmen ve Kürtlerin acısı sınır tellerini geçince son bulmuyor. Binlerce kadın, çocuk, yaşlı Suriyeli yanlarında getirdikleri battaniyelerle geceyi yollarda, kaldırımlarda ve sokaklarda geçiriyor. 15 kişilik ailesiyle kaldırımda geceleyen Abubekir Seydullah dert yanıyor: “Canımızı kurtarmak için evimin kapısını bile kilitleyemeden çıktık. Ne yapalım evladım, en azından ailemle hayattayız'' diyerek çaresizliğini dile getiriyor. Abubekir Seyfullah, ''Kimse Yok Mu Derneği bize sahip çıktı. Tüp, çaydanlık, tabak, tencere, kaşık gibi ihtiyaçlarımızı karşıladı. Yiyecek olarak da, makarna, salça, şeker, zeytin, tuz gibi çok acil olarak ihtiyacımız olan erzak kolisi verdiler onlara canı gönülden teşekkür ediyorum. ALLAH onlardan razı olsun. 

ÇOCUĞUM ARTIK AĞLAMASIN DAYANAMIYORUM!

Bir başka mağdur aile de Fatıma Zühra Allda benzer şeyler anlatıyor: “İlk bomba düşünce evimi kapatıp sınıra gittim. 4 gündür sınırda bekliyoruz. Tel Abyad'a da dönemedik. Bombalanıyor. Yemeğimiz de bitmişti. Bize Suruç'ta bir kampta boş yer olduğu söylendi ama kimse gelip gitmedi. Ekmek dahi alacak paramız yok.” diyerek sıkıntılarını dile getirdi. Fatıma Zühra Allda yürek yakan durumunu şu sözlerle ifade etti. ''6 Çocuğumla ortada kaldım. 1,5 Yaşındaki bebeğimin ağlaması yüreğimi dağlıyor. Ben kendimden vaz geçtim, ancak çocuklarım çok mağdur onların halleri beni çok üzüyordu, çocuğumun ağlamasını, feryadını gören Kimse Yok Mu gönüllüsü olduğunu söyleyen kişiler geldi de çocuğumun karnı doydu. Süt getirdiler, mama verdiler de yavrumun karnı doydu ağlaması durdu. Gıda kolisi verdiler, battaniye getirdiler bizi ortalarda aç susuz bırakmadıkları için onlardan, herkesten Allah razı olsun'' dedi.



Suriye'deki iç savaştan kaçarak Akçakale'den Türkiye'ye geçiş yapan ve parklarda, yıkık dökük evlerde, harabe denilebilecek yerlerde hayat mücadelesi veren Türkmen, Kürk ve Arab aileler zaruri ihtiyaçlarını karşılamak için tutunacak dal, uzanak el bekliyorlar. 

ÇOCUKLARIN EN ÇOK SÜTE İHTİYACI VAR



Daha önce de ihtiyaç sahibi Suriyelilere yardım gönderdiklerini anımsatan Kimse Yok Mu Şanlıurfa Şube Başkanı M. Akan Işıkyıldız, şunları kaydetti: 

"Oradaki insanların evleri barkları yok. Çadırlarda yaşamak durumunda kalanların acil ihtiyaçları var, çocukların en çok süte ihtiyacı var, insanların karınlarını doyurmaya ihtiyacı var. Biz de bunu düşünerek böyle bir yardım kolileri hazırlayıp getirdik. İnşallah Akçakale'deki ihtiyaç sahibi insanlara yardımları ulaştırıp ailelerin ihtiyaçlarını gidermeye çalışacağız. Burada bulunan insanlara, başta çocuklara ve kadınlara yardım etmek hem insanlık, hem de dernek olarak görevimiz. Çevremizde bulunan insanlardan gönüllü olarak her türlü yardımı bekliyoruz. Çoluk çocuk sınırı geçip gelen bu insanlara sadece gıda kolisi su ekmek vermekle de bitmiyor. Yaşlısı var, çocuğu var bunların sıcak çorba içmeye olacaktır. Çaylarını, çorbalarını pişirmeye ocak lazım, tüp lazım, tencere tava lazım kısacası mutfak için gerekli ihtiyaçları da temin etmeye çalışıyoruz. Bu konularda tüm vatandaşlarımızdan bize ulaşarak destek olmalarını bekliyoruz. Hayır sahiplerinin hayırları kabul olsun inşallah." dedi.

Başkan Işıkyıldız, dileyen herkes, www.kimseyokmu.org.tr ya da ramazan.kimseyokmu.org.tr 'den kredi kartları ile online bağış yapabilir. Yardımseverler ayrıca derneğin resmi banka hesaplarından istedikleri miktarda bağış yaparak ihtiyaç sahiplerine destek olabilecekleri gibi bizzat KYM Genel Merkez'e ya da KYM şubelerine uğrayarak bağışlarını makbuz karşılığı yapabilirler.

Bağışta bulunmak için;





























<< Önceki Haber Akçakale'deki çığlığa Kimse Yok Mu sessiz kalmadı! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER