Akıllı telefon uygulaması ülkeyi bir birine kattı

Fransa’da binlerce taksi sürücüsü, Uber’i protesto etmek için greve gitti.

Akıllı telefon uygulaması ülkeyi bir birine kattı

Fransa’da binlerce taksi sürücüsü, akıllı telefonlar için geliştirilen taksi uygulaması Uber’i protesto etmek için greve gitti. Havaalanları ve tren istasyonlarına giden yolları kapatıp trafiği kilitleyen taksi şöförlerine, polis biber gazıyla saldırdı.

Araç sahipleriyle müşterilerin doğrudan irtibat kurmasını sağlayan Uber uygulaması Fransız taksi şöförlerini ayağa kaldırdı. Uygulamanın haksız rekabete yol açtığını savunan taksi şöförleri, Paris ve Marsilya başta olmak üzere ülkenin dört bir yanında greve gitti.

Havaalanları ve tren istasyonlarına giden yolları araç trafiğine kapatan taksi şöförlerine, ana arterlerde uzun araç kuyrukları oluşmasına neden olan eylemi sonlandırma çağrısı yapan polis, bazı noktalarda şöförlere biber gazıyla saldırdı.

French riot police secure the Porte Maillot during a demonstration by French taxi drivers, who are on strike, to block the traffic on the Paris ring road during a national protest against car-sharing service Uber, in Paris2011 yılından bu yana Fransa’da hizmet veren Uber uygulaması, uzun süredir bir hukuk mücadelesi veriyor.

Fransız yetkililer, Uber uygulamasını 1 Ocak 2015 tarihinden itibaren yasaklamayacaklarını duyurmuştu.
<< Önceki Haber Akıllı telefon uygulaması ülkeyi bir birine kattı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER