Akıncı, Ankara'daki patlama nedeniyle elçilikteki taziye defterini imzaladı

Akıncı, Ankara'daki patlama nedeniyle elçilikteki taziye defterini imzaladı

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve Başbakan Ömer Kalyoncu, Ankara'da terör saldırısında hayatını kaybedenler için Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçiliği'nde açılan taziye defterine duygularını aktardı.

Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay tarafından karşılanan Cumhurbaşkanı Akıncı, taziye defterine şunları yazdı:

"An itibarı ile 97 kişinin yaşamını yitirdiği Ankara'daki terör eylemi hepimizi derinden yaralamıştır. Katliama dönüşen bu korkunç ve insanlık dışı olaya Ankara ağlarken, Lefkoşa da ağlamaktadır. Türkiye yas tutarken, KKTC de yas tutmakta bu büyük acıyı paylaşmaktadır.
Şahsım ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti halkı adına bu menfur saldırıyı kınıyorum, lanetliyorum. Yaşamını yitiren kardeşlerimize Tanrıdan rahmet, yaralılara ve yakınlarına başsağlığı ve geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Türkiye'nin karşı karşıya bulunduğu bu badireden demokrasi içinde çıkış yolu bulacağına ve en erken zamanda barış ve huzur ortamına kavuşacağına olan inancımı da ifade etmek istiyorum.
Hepimizin başı sağ olsun."

KALYONCU: TERÖRÜ HİÇBİR ŞEKİLDE ONAYLAYACAK YÖNTEM YOK

Başbakan Ömer Kalyoncu da açılan taziye defterini imzaladı. Kalyoncu, taziye defterine şunları kaydetti:

"Türkiye Cumhuriyeti başkenti Ankara'da meydana gelen katliam niteliğindeki terör hadisesi neticesinde vefat edenlerin ailelerine başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz. Aynı şekilde Türkiye halkına da başsağlığı dileklerimizi iletirken, terörün hiçbir şekilde onaylanacak bir yöntem olmadığının altını çizeriz. Patlama neticesinde yaralananlara acil şifalar dileriz. Türkiye'nin istikrarsızlaştırılmasına yönelik bu tür terör olaylarının Kıbrıs'ta da büyük rahatsızlık yarattığı öteden beri bilinen bir şeydir. Türkiye'de bir an önce huzur ve istikrar tesis edilmesi dileklerimle..."patlama-nedeniyle-elcilikteki-taziye-defterini-imzaladi-1905153.htm'> CİHAN
<< Önceki Haber Akıncı, Ankara'daki patlama nedeniyle elçilikteki taziye... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER