Akıncı'dan yemek resti: 'Toplum lideri' sıfatı ile davet kabul edilemez


KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Lefkoşa Ara Bölge'de Almanya Dışişleri Bakanı Steinmeier için verilecek yemeğe 'Toplum Lideri' sıfatıyla davet edildiği gerekçesiyle katılımı reddetti.

Kıbrıs'ta temaslarda bulunan Almanya Dışişleri Bakanı Frank Walter Steinmeier için ara bölgede düzenlenecek olan resepsiyona Cumhurbaşkanı Akıncı, 'Toplum Lideri' olarak davet edildiği için gitmeyi reddetti.

Cumhurbaşkanlığı'dan yapılan açıklamada, "Cumhurbaşkanımız Sayın Mustafa Akıncı, bugün Almanya Dışişleri Bakanı Sayın Steinmeier'i kabul ederek çok verimli bir görüşme yapmış ve Almanya'nın çözüm sürecine verdiği desteği memnuniyetle karşılamıştır. Buna rağmen, bu akşam Alman Elçiliği'nin Sayın Steinmeier onuruna ara bölgede verdiği resepsiyona Sayın Cumhurbaşkanımız çok arzu ettiği halde katılmayı uygun görmemiştir.

'EŞİT STATÜYE ÖZEL GÖSTERİLMELİ'

Bu tür etkinliklerde iki taraf arasında eşit statüye özen gösterilmesi gerektiği bilinen bir gerçekliktir. Ayrıca bu hususun böylesi etkinliklerde iki tarafa yapılan hitaplarda da göz önünde bulundurulduğu bilinmektedir. Bu durumu anımsatarak buna dikkat edilmesi gerektiği önceden Alman Elçiliği'ne iletildiği halde, buna tatminkâr bir cevap alınamamıştır." denildi.

'BİRİ CUMHURBAŞKANI, DİĞER TOPLUM LİDERİ ŞEKLİNDE BİLGİ IŞIĞINDA...'

Rum liderin 'Cumhurbaşkanı', Akıncı'nın da 'Toplum Lideri' sıfatıyla davet edilmemesinin kabul edilemez olduğunun vurgulandığı açıklamada "Ara bölgede yapılan ve iki tarafı bir araya getirmeyi amaçlayan bu etkinlikte taraflardan birinin 'Cumhurbaşkanı', diğerinin de 'Toplum Lideri' olarak anılacağı şeklinde verilen bilgi ışığında Cumhurbaşkanımız, bu akşamki etkinliğe katılmamaya karar vermiştir." ifadelerine yer verildi. CİHAN
<< Önceki Haber Akıncı'dan yemek resti: 'Toplum lideri' sıfatı ile davet... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER