AKP’nin kurucusundan flaş Saadet açıklaması

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, gazeteci ve yazarlarla bir araya geldi.

AKP’nin kurucusundan flaş Saadet açıklaması

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Topkapı Eresin Otel’de gazeteci ve yazarlarla kahvaltılı basın toplantısında bir araya geldi. Toplantıya AKP’nin kurucularından olan ve Recep Tayyip Erdoğan’ın hocası olarak bilinen Prof. Dr. Nevzat Yalçıntaş’ın da katılması dikkat çekti. Gazetecilerin sorularını cevaplayan Kamalak, “13 yıl önce, mevcut iktidar iş başına gelmeden önce, insanların Sivas’ın doğusuna gidememesi söz konusu muydu? Sanmıyorum. Eğer bugün milletvekilleri, siyasi parti genel başkanları can korkusuyla Sivas’ın doğusuna gidemiyorsa, burada ciddi bir sorun var demektir” diye konuştu. AK Parti'nin kurucuları arasında yer alan 'Hocaların Hocası' ünvanlı Prof. Dr. Nevzat Yalçıntaş ise  “Saadet Partisi’ne mi oy vereceksiniz” şeklindeki soruya “Sözümün ve yüreğimin rengini görüyorsunuz. Yapılan zulmü görüyorum” diyerek cevap verdi.

Türkiye’nin izlediği politika sonucunda Suriye’nin Türkiye için bir tehdit haline geldiğini belirten Kamalak, “Dünya, Esed’siz geçiş süreci olmaz’ diyor. Suriye’de 370 bin Suriyeli öldürüldükten, yüzlerce ceset sahillere vurduktan, binlerce insan Akdeniz’in sularında boğulduktan, bir ülke harabeye dönükten sonra... Ne oldu, Suriye Türkiye için bir tehdit haline geldi. Suriye’nin değil, birim politikamız sonucu” diye konuştu.

“ANKARA’DA EĞER GÜVENLİK TEDBİRLERİ ALINDIYSA O ZAMAN BU CESETLER NEDİR”

Ankara’daki katliamda güvenlik açığı olmadığına yönelik açıklamaları eleştiren Kamalak, “Mertçe soruyorum. Güvenlik tedbirlerini aldıysanız bu cesetler nedir. Ben mi öldürdüm. Suruç’ta, Reyhanlı’da, Ankara’da güvenlik tedbirleri alındıysa nedir bu” diye sordu. Güvenlik zafiyetini son aylarda 20 binin üzerinde polis memurunun emekli edilmesine bağlayan Kamalak, “Bunların hemen tamamı yetişmiş kalifiye elemandır. Efendim bunlar paralelciymiş, şuymuş, buymuş. Hadi oradan derim. Hukukumuzda suç işleyen emekliye sevk edilir’ diye bir hüküm yoktur” dedi.

GAZETECİLERİN ELEŞTİRİLERİNİ İLGİYLE DİNLEDİ

Medyaya yönelik baskının artmasını eleştiren Kamalak, “Tarihe baktığımız zaman, işler iyi gitmediğinde iktidarlar baskıyı arttırır. Lüks harcamalara girer. Gayrimeşru kazanç uygulamaları artar” dedi. Gazetecilerin eleştirilerini de dinleyen Kamalak’ın gazetecilerden de bir ricası oldu. Kamalak, “Benim sözlerimde bir hata işitir de buradan düzeltmeden ayrılırsanız, üzerinizde hakkım kalır. Söylediklerimi doğru bulmanıza rağmen gizler, olduğu gibi aktarmazsanız 78 milyonun hakkı kalır” şeklinde konuştu.

YALÇINTAŞ: YAPILAN ZULMÜ GÖRÜYORUM

Buluşmada AKP’nin kurucularından olan ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da hocası olarak bilinen Prof. Dr. Nevzat Yalçıntaş’ın da bulunması dikkat çekti. Prof. Yalçıntaş dinleyici olarak bulunduğu buluşmadan memnuniyet duyduğunu belirterek söz aldı. Oda TV'nin haberine göre, Başbakan Davutoğlu ile de görüştüğünü belirten Nevzat Yalçıntaş, Mustafa Kamalak’ın “Türkiye’de temizliği temsil ettiğini” ifade etti ve anılarından bazı anektodlar aktardı. Hürriyet Gazetesi yazarı Yalçın Bayer’in “Saadet Partisi’ne mi oy vereceksiniz” şeklindeki sorusunu ise, Basın Konseyi Yüksek Kurulu Üyesi olduğu için net yanıtlayamayacağını belirten Yalçıntaş “Sözümün ve yüreğimin rengini görüyorsunuz. Yapılan zulmü görüyorum” dedi.

<< Önceki Haber AKP’nin kurucusundan flaş Saadet açıklaması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER