AKP'de kafaları karıştıran iki zıt açıklama

AKP içerisinde alışık olduğumuz tezat açıklamalara bir yenisi daha eklendi. Açıklamaların başrolünde bu kez Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan ve Hükümet sözcüsü Bülent Arınç var.

AKP'de kafaları karıştıran iki zıt açıklama

Dolmabahçe'de İmralı heyetiyle kameraların karşısına geçen Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan'ın ortak bir mütabakat metni açıklamıştı. Bugün açıklamanın ortak bir metin olmadığını ifade eden Akdoğan, "Cumhurbaşkanı her ayrıntıyı biliyor’ iddiası külliyen yalan” olduğunu söyledi. Oysa Başbakan Yardımcısı ve Hükümet sözcüsü Bülent Arınç, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çözüm süreciyle ilgili her ayrıntıyı bildiğini bizzat kendisi söylemişti. Arınç, "Bugün geldiğimiz noktadan ve yarın geleceğimiz noktadan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın habersiz sayılması mümkün değildir ve her şeyi çok iyi bilmektedir." demişti. 

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan Anadolu Ajansı Editör Masası’nda çözüm süreci ve HDP'ye yönelik açıklamalarda bulundu.

Dolmabahçe’de İmralı heyeti ile açıklanan ortak metnin bir mutabakat olmadığını söyleyen Akdoğan, “Önceden kurgulanmış bir şey değildi. Ayrıca sürekli Cumhurbaşkanı ile temas halinde oldular deniyor. ‘Cumhurbaşkanı her ayrıntıyı biliyor’ iddiası külliyen yalan” ifadelerini kullandı.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, bu açıklamadan çok değil 4 ay önce farklı bir açıklama yapmıştı. Arınç,  Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, İmralı heyetiyle yapılan görüşmelerle ilgili her şeyi çok iyi bildiğini söylemişti.

"Bugün geldiğimiz noktadan ve yarın geleceğimiz noktadan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın habersiz sayılması mümkün değildir ve her şeyi çok iyi bilmektedir. Başbakan Davutoğlu haftalık görüşmelerinde, Milli Güvenlik Kurulu toplantılarında veya ne zaman emretmiş ise kendisine bilgi sunulmaktadır. MİT Müsteşarı, Başbakan Davutoğlu ile görüşmelerinde ve çözüm sürecinde aktör olan bakan arkadaşlarımız ile görüşmelerinde bu konular kendilerine etraflıca arz edilmektedir." 

AKP içerisinde çözüm süreci ve İmralı heyetiyle ilgili yapılan görüşmeler konusunda yapılan iki zıt açıklama kafaları karıştırdı.
<< Önceki Haber AKP'de kafaları karıştıran iki zıt açıklama Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER