Akşener: Kongreyle ilgili olarak mahkeme en geç 1 ay içinde karar verir


TBMM eski Başkanvekili Meral Akşener, kongreyle ilgili mahkemenin en geç bir ay içinde karar vermesini beklediğini ifade etti.

Akşener, CNN Türk'te katıldığı programda MHP'deki olağanüstü kongre çağrısını değerlendirdi. MHP Genel Merkezi'ne olağanüstü kongre için 548 imza teslim ettiklerini ve bir süre bekledikten sonra il başkanı arkadaşlarının mahkemeye başvurduğunu ifade eden Akşener, kongreyle ilgili mahkemenin en geç bir ay içinde karar vermesini beklediğini söyledi. Geçmişte Saadet Partisi'nde benzeri bir sürecin yaşandığına işaret eden Akşener, bu süreçten partinin kurumsal yapısının zarar görmemesi gerektiğini aktardı. Akşener, Saadet Partisi'ndeki başvuruyla ilgili mahkemenin, delegenin iradesi yönünde karar verdiğini hatırlattı.

MHP'nin oy yüzde potansiyelinin yüzde 12'nin üzerinde olduğunu belirten Akşener, "AKP ve CHP seçmeninden oy alabilecek bir partidir. Bu arkadaşlar ülkeyi yönetir algısını oluşturduğunuzda her iki taraftan oy alır." diye konuştu.

Akşener, MHP'de baraj altında kalma riski görmediğine işaret ederek, "MHP'nin Türkiye'yi yönetecek potansiyele sahip olduğunu düşünüyorum" dedi. Türkiye'de adalet ve ciddiyet problemi olduğunu ifade eden Akşener, " Ekonomik alanda hukukun işlemesi, terör mücadelesinde hukukun zedelenmesi, fırsat eksiklikleri açısında ciddi bir problemdir" diye konuştu.
CİHAN
<< Önceki Haber Akşener: Kongreyle ilgili olarak mahkeme en geç 1 ay içinde... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER