Akşener merak edilen bütün soruları tek tek cevapladı

Meral Akşener Samanyolu Haber Tv'de Abdullah Abdulkadiroğlu'nun sunduğu Günlük programına katıldı. Akşener gündeme dair çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Akşener merak edilen bütün soruları tek tek cevapladı

Samanyolu Haber Televizyonun'ndaki Günlük programının konuğu MHP İstanbul 3. Bölge Milletvekili Adayı Meral Akşener'di. Akşener kötüye giden ekonomiden, hukukun askıya alınmasına kadar bir çok mesele ile ilgili çok önemli açıklamalar yaptı.

Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca'nın aylardır zindanda tutulmasına, 'hukuk guguka döndü' diyen Akşener, "Karaca beraat ettiğinde yattığı süreyi nasıl ödeyeceksiniz?" diye sordu.


Yardım kuruluşlarına terörist faaliyet yaftası vurulmaya çalışılmasına da değinen Akşener, 'Kimse Yok Mu Derneği'nin terör safına sokmaya kalkışırsanız, bu hukuk kavramına olan bütün güveni sarsar' dedi.

"SİLİVRİ'DEKİLERİN EŞLERİ ÇOK DİRENÇLİ"

'Bugün hapishanede tutuklu yargılanan ailelerden çalınan o süreleri nasıl geri vereceğiz?' diye soran Akşener, 'bunu biz ödeyemeyiz, ödeyebilmemiz mümkün değildir' dedi. Akşener ayrıca hapishanede tutulan çoğunluğu Emniyet müdürü, tutukluların eşlerini takdir ettiğini ifade ederek 'Kurtuluş Savaşı'nı başlatan kadınlarımızdır. Kadınlarla savaşan kazanamaz' diye konuştu.

"YILLAR SONRA AKP 28 ŞUBAT'I YAŞATIYOR, DOKTOR HANIMA YAPILANI DUYUNCA UYKUM KAÇTI

28 Şubat döneminde yaşananlara değinen Akşener, 'dün başörtüsü nedeniyle doktor kızlar işlerinden olurken, bugün kocası sebebiyle bir doktor kadın işinden oluyor' dedi. Haberi Twitter'dan duyduğunu ifade eden Akşener, Bezm-i Alem Üniversitesi yönetiminin doktor Hatice Özçelik'i işten atmasını günah olarak değerlendirdi. Akşener, "Tutuklanan Hakim Bey'in eşinin paylaştığı tweetleri  okuduğumda uykularım kaçtı. 28 Şubat'ta başörtüsü mağdurları için yaptığım empatiyi doktor hanım için de yaptım. O hanımefendi neler neler hissetti. Evinin kapısını açtığımda neler yaşadı. Bu yapılanın izahı mümkün değil." ifadelerini kullandı. AKP döneminin 28 Şubat'tan beter olduğunun altını çizen Akşener, 'Velev ki hakim suçlu. Eşinin ne suçu var? Dün başörtülüler okuyamazken bugün doktor işinden oluyor. Tarih tekerrürden ibaret, yıllar sonra AKP 28 Şubat'ı yaşatıyor.' şeklinde konuştu.

MHP, AKP İLE KOALİSYON KURAR MI?

'MHP, AKP'yle koalisyon yapar mı?' sorusuna "MHP'de 14 yıldır aktif politika yapıyorum her seçimde bize bu soru soruluyor" dedi ve bunu siyasal partiye yapılan bir haksızlık olarak niteledi. 'HDP'yle yan yana gelmemiz mümkün değil, AKP mensupları ise bizimle koalisyon kurmaz. Çünkü, şartlar ne olursa olsun 17 - 25 Aralık faillerinden hesap sorulacak.' dedi.

SAMANYOLUHABER.COM
<< Önceki Haber Akşener merak edilen bütün soruları tek tek cevapladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER