Aktif Eğitimciler Sendikası: Danışman öğretmenliğin hukuki altyapısı yok


Aktif Eğitimciler Sendikası, danışman öğretmenliğin hukuki altyapısının olmadığı, danışman öğretmenlik listelerinin alelacele hazırlandığı iddiasıyla Milli Eğitim Bakanlığı'na tepki gösterdi.

Aktif Eğitimciler Sendikası danışman öğretmenlik ile ilgili bir basın açıklaması yaptı. Danışman öğretmenliğin hukuki altyapısı olmadığı belirtilirken danışman öğretmenlik listelerinin alelacele hazırlandığını iddia etti. Mevzuatın hukuki altyapısının olmadığı ifade edilen danışman öğretmenlikte; danışman öğretmenlerin özellikleri, belirlenmesi, eğitimleri, görev ve sorumlulukları ile kazanımları hakkında yayımlanmış hiçbir mevzuatın olmadığı bildirildi.

Sendika tarafından yapılan açıklama şu şekilde: "Danışman öğretmenlik hususunda kriterlerin sıralanarak bir hafta süre içinde öğretmenlerin tespit edilmesi ve Bakanlığa gönderilmesi istenmiştir. Yangından mal kaçırırcasına kısa bir süre içerisinde, başvuru alınmaksızın sübjektif değerlendirmelere açık yapılan tespitle belirlenen isimler il milli eğitim müdürlükleri tarafından alelacele Bakanlığa gönderilmiştir.

DANIŞMAN ÖĞRETMEN SEÇİLMEYENLER NELER YAPABİLİR?

Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü'nün 30.12.2015 tarihli yazısında danışman öğretmen olmak için belirtilen kriterleri taşımasına rağmen Danışman Öğretmen Eğitimi Seminerlerine seçilmeyen öğretmenlerimiz haklarını aramak için şu yollara başvurabilirler:

1-Bağlı bulundukları il/ilçe milli eğitim müdürlüklerine hitaben yazacakları ekteki örnek dilekçeyi (Ek-5) kurumlarına verebilirler.

2-Gelen cevaba göre;

a) Usulsüz seçim yapan ilgililer hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunabilirler.

b) İlgilileri bir üst makama (Kaymakam Vali, Bakanlık) şikâyet ederek haklarında yasal işlem (soruşturma) yapılmasını isteyebilirler.

c) Yapılan hatalı işlemin iptali ve maddi manevi mağduriyetlerin giderilmesi için dava açabilirler. Dava açmak isteyen üyelerimiz gerekli evraklarla birlikte hukuk bürolarımıza başvurabilirler." CİHAN
<< Önceki Haber Aktif Eğitimciler Sendikası: Danışman öğretmenliğin... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER