Ordu Milletvekili Torun'dan hükümete 'fındık' tepkisi


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun, fındık üreticisinin taleplerine 'sessiz kalan' AK Parti hükümetine tepki gösterdi.

Seyit Torun, yaptığı yazılı açıklamada fındık fiyatlarının istikrarı açısından devletin müdahale alımında bulunup bulunmayacağı konusundaki sorulara Tarım Bakanlığı'ndan cevap gelmediğine dikkat çekti. Seyit Torun, "AKP iktidarı bu tavrıyla üreticiyi kaderine terk etmek ve büyük firmaların yanında yer alarak üreticiyi ezmek konusunda kararlıdır. Derdine deva arayan üreticiye bir darbede hükümet vurmuştur. Bu gelişmelerden sonra fındık fiyatı 8.75 lere düşmüştür." dedi.

Türkiye'nin ihracat getirisinde 3,5 milyar dolar gibi bir paya sahip olan fındık ve üreticisinin hükümet tarafından yok sayıldığını savunan Torun, şöyle devam etti:
"Bir kez daha şahsım ve partim adına söylüyorum ki; fındığın fiyatı hak ettiği değeri bulana kadar bu konunun peşini asla bırakmayacağım, gerek TBMM Genel Kurulu'nda gerekse basında bu konunun takipçisi ve üreticimizin sesi olmaya devam edeceğim. İktidar yetkililerine sesleniyorum; gelin gerekli düzenlemeleri yapalım, üreticimizin yangınını söndürelim, TMO, Fiskobirlik gibi kurumları devreye sokalım, üreticimizi bu firmalara yedirmeyelim, üreticimizin hakkını verelim.

Ankara'da fındık konusunda konuşan en son kişi ben kalsam bile gerek Meclis'te gerekse diğer platformlarda, fındığımız ve üreticimiz için mücadele etmeye devam edeceğim." CİHAN
<< Önceki Haber Ordu Milletvekili Torun'dan hükümete 'fındık' tepkisi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER