Aktif Eğitimciler Sendikası üyeleri şehitler için 13 hatim indirdi

Aktif Eğitimciler Sendikası üyeleri şehitler için 13 hatim indirdi

Aktif Eğitimciler Sendikası Sakarya İl Temsilciliği, şehitleri anma programı düzenledi. Özellikle son dönemlerde şehit olan vatan evlatları için Sakarya Aktif Eğitim-Sen üyelerinin okuduğu 13 hatmin duası yapıldı. Programda Kur'an-ı Kerim tilaveti, ilahiler ve dualar okundu.

Program açılışında konuşan Sakarya Aktif Eğitim-Sen İl Temsilcisi Muhsin Topçi, milletçe zor günler geçirildiği bu zaman dilimlerinde birlik ve beraberliği, kardeşliği korumaya ve pekiştirmeye daha çok ihtiyaç duyulduğunu söyledi. Bu zor ve acı dolu günlerin hep birlikte sabırla, metanetle ve daha çok çalışarak atlatılabileceğini ifade eden Topçi, "İnsanoğlunun varoluşundan günümüze kadar hiçbir düşünce, hiçbir dava terörle, hain tuzaklarla amacına ulaşmamıştır ve asla ulaşmayacaktır." dedi.

Terörün büyük çoğunluğunun cehalet ve eğitimsizlikten kaynaklandığını, bu noktada eğitimcilere her zamankinden daha çok iş düştüğünü dile getiren Topçi, yılmadan ve usanmadan özveriyle daha çok çalışılması gerektiğini vurguladı. Terör illetinin panzehirinin eğitimcilerin elinde olduğuna işaret eden Topçi, şunları kaydetti: "Kimileri sendikacılığı koltuk kapma mercii olarak görebilir. Kimileri sendikacılığı, kendileri gibi düşünmeyen tüm kesimleri nasıl ötekileştirip adeta ezebilirim gözü ile görebilir. Kimileri ise sendikacılığı, sivil toplum örgütü olmaktan öte adeta siyasi bir partinin sözcüsü olarak görebilir. Bizler Aktif Eğitim-Sen olarak dün, bugün ve kesinlikle yarınlarda da sendikacılığı; eğitim çalışanlarının özlük haklarını savunma ve çalışma koşullarını daha elverişli duruma getirme adına çalışacağımız bir araç olarak göreceğiz. Ve yine tüm eğitimciler olarak vatana, vatan evlatlarına silah doğrutmayacak nesiller yetiştirme gayretinde olacağız."
hatim-indirdi-1890748.htm'> CİHAN
<< Önceki Haber Aktif Eğitimciler Sendikası üyeleri şehitler için 13... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER