AKÜ'de rektör adaylarından Solak, 224 oy ile birinci oldu

AKÜ'de rektör adaylarından Solak, 224 oy ile birinci oldu

AFYONKARAHİSAR (CİHAN)- Afyon Kocatepe Üniversitesi'nde(AKÜ) rektör adayı belirleme seçimlerinde Rektör Prof. Dr. Mustafa Solak, en çok oy alan aday oldu.

AKÜ Ahmet Necdet Sezer Kampüsü Atatrüzk Kongre Merkezi'nde saat 09.30'da başlayan seçimler, 14.30'da sona erdi ve sayım işlemine başlandı. Toplam 568 öğretim üyesinden 558'i seçime katılara oy kullandı, daha sonra katılım tutanağını imzaladı. 7 rektör adayının yarıştığı seçimlerde en çok oyu Rektör Prof. Dr. Mustafa Solak aldı. 224 oy alan Solak, en yakın rakibine 133 fark attı.

Seçimlerde en yüksek oyu alan 6 isim Yüksek Öğretim Kurumu'na(YÖK) bildirilecek. YÖK, oy sıralamasına göre bildirilen 6 ismi 3'e düşürerek Cumhurbaşkanı'nın onayına sunacak. Cumhurbaşkanın belirleyeceği isim AKÜ rektörü olarak atanacak. 18 Mart tarihinde gerçekleştirilecek devir teslim töreniyle yeni rektör görevine başlayacak.

Yapılan seçimlerde adayların aldığı oylar şu şekilde: Prof. Dr. Mustafa Solak 224, Prof. Dr. Hasan Çimen 91, Prof. Dr. Hakkı Yazıcı 88, Prof. Dr. İbrahim Demirkan 77, Prof. Dr. Zakir Avşar 44, Prof. Dr. Ramazan Şevik 15, Prof. Dr. Kasım Turhan 11. Seçimler sırasında 8 adet de boş oy kullanıldığı belirtildi.

CİHAN
<< Önceki Haber AKÜ'de rektör adaylarından Solak, 224 oy ile birinci oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER