Ala'nın açıklamalarıyla ilgili Meclis Başkanlığı'na soru önergesi verildi


HDP Grup Başkanvekili Çağlar Demirel, İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın açıklamalarıyla ilgili Meclis Başkanlığı'na soru önergesi verdi.

Efkan Ala'nın yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle verdiği soru önergesinde Demirel, AK Parti hükümeti eliyle çözüm sürecinin bitirilip çatışmalı ortama girilmesi ile birlikte partilerinin hedef haline getirildiğini savundu. Ala ve Cumhurbaşkanı Erdoğan başta olmak üzere hükümete mensup her üyenin, her gün, binlerce yandaş televizyon kanalı ve gazete sayfasını kullanarak HDP hakkında gerçek dışı beyanlarda bulunduğunu dile getiren Demirel, "Partimizi siyaset dışına itmeye ve kriminalize etmeye çalışmaktadır. Hükümet temsilcilerinizin bu beyanatları neticesinde, 7 Haziran'dan bugüne Genel Merkezimiz dâhil olmak üzere 400 Parti Büromuz saldırılara maruz kalmış, Büyük İnsanlık Mitinglerimize bombalı saldırı olmuş, Partililerimizin ev ve işyerlerine yönelik linç girişimleri gerçekleştirilmiş, 22 Belediye Eş Başkanımız ve 3000'den fazla Parti çalışanımız adli takibata maruz bırakılmıştır. 7 Haziran öncesi Hükümetiniz tarafından devreye konan bu konseptin bir parçası olarak 26 Ocak 2016 tarihinde partimiz ile ilgili mesnetsiz ve nefret içeren söylemleriniz ile rolünüze devam etmektesiniz. Yaptığınız açıklamalar çeşitli basın organları tarafından farklı manşetlerle verilmiş ve tarafınızca bu manşetleri onaylar bir tavır takınılmıştır." dedi.

Bu kapsamda Çağlar Demirel, şu soruları yöneltti:

İçişleri Bakanlığı görevini yüklenen biri olarak Partimize mensup milletvekillerimizin halka yönelik saldırılara karşı halkının yanında yer almasını kriminalize etmeye yönelik çabalarınızın gerekçesi nedir?

Milletvekillerimiz ve Belediye Eş Başkanlarımız çatışmalı ortama karşın halkın can ve mal güvenliğini sağlamak üzere çalışmalar yaparken fiziki ve silahlı saldırılara maruz kalmaktadır. Bakanlığınız bünyesinde çalışan şahısların yaptığı bu saldırıların talimatını siz mi verdiniz?

Milletvekillerimize ve Partimize yönelik şiddeti çağıran ve nefret içeren söylemlerinizdeki amaç var olan saldırıları daha fazla teşvik etmek midir?

Çözüm Süreci'ni bitirip çatışmalı ortama geçişteki rolünüz tüm kamuoyu tarafından biliniyorken, ülkemizdeki şiddetten partili milletvekillerimizi sorumlu tutmanızın izahı var mıdır?

16 Ağustos 2015 tarihinden bu yana Kürt illerinde yaşanan çatışmalarda Bakanlığınıza bağlı güçler tarafından yüzlerce sivil yurttaş öldürülmüştür. Katledilen sivil yurttaşlarla ilgili kaç personelinize Bakanlıkça soruşturma açılmıştır? Bu soruşturmaların sonuçları nelerdir?

Sokağa Çıkma Yasakları adı altında abluka uygulanan kentlerde ırkçı, faşist ve cinsiyetçi yazılamalar yapan şahıslar hakkında soruşturma açılmış mıdır? Bu soruşturmaların sonuçları nedir?

Kürt illerinde çatışmalara katılan personellerinize yönelik tarafınızca cezasızlık ile ödüllendirilme sözü verilmiş midir?
CİHAN
<< Önceki Haber Ala'nın açıklamalarıyla ilgili Meclis Başkanlığı'na... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER