Albig: Uyumun anahtarı eğitimdir


Schleswig-Holstein Başbakanı Torsten Albig, Kiel Ticaret Odası'nın (IHK) yeni yıl programında "Uyumun anahtarı eğitimdir." dedi. Göçmenlerin ileriye yönelik çok önemli bir yatırım olduğunu dikkat çeken Albig, "Mümkün olduğunca çok göçmen dil öğrenmeli, meslek edinmeli ve iş hayata kazandırılmalı. Göçmenleri ne kadar hızlı iş hayatına kazandırırsak o kadar erken karşılığını alırız." diye konuştu.

Bu konuda başarılı olmak için devletin sorumluluk alması gerektiğini belirten Albig, "Bunun yanı sıra işletmeler, gönüllü çalışma yapanlar gibi mültecilerin kişisel çabaları ve çalışmaya istekli olması çok önemli. Bu şekilde başarılı olacağımıza inanıyorum." şeklinde konuştu. Ekonominin gelişmesine çalışanları ile katkı sağladıkları için işverenlere teşekkür eden Albig, "Schleswig Holstein'ın ekonomisi iyi. Burada çok sayıda göçmenin iş hayatına atılması çok bunun göstergesi." dedi.

Yeni teknoloji, büyüme, ticaret, açık pazar uygulamasının ekonomiye artı güç kattığını ve insanların belirsizlik düşüncesini almak içinde uygun olduğunu ifade eden Albig, "Refah açılımı korkutma taktikleri yerine çok daha iyi bir ilaçtır." diyerek sözlerini noktaladı. CİHAN
<< Önceki Haber Albig: Uyumun anahtarı eğitimdir Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER