Ali Bulaç o vahim konuyu gündeme getirdi ve bir kez daha uyardı

Gazeteci yazar Ali Bulaç, cemaate düzenlenen operasyonların uluslararası bir proje olduğunu ve sıranın diğer İslami hareketler ile cemaatlere de geleceğini söyledi. Bulaç, bu projenin tüm Ortadoğu'yu kapsadığını belirtti.

Ali Bulaç o vahim konuyu gündeme getirdi ve bir kez daha uyardı

Cemaat ana soruşturması kapsamında dün 10 ilde, cemaatin önde gelen isimlerine yönelik düzenlenen operasyonla ilgili Haberdar'a konuşan Ali Bulaç, bu operasyonların perde arkasıyla ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı.
 
"SUAT YILDIRIM'A YAPILAN TERÖR ÖRGÜTÜ ÜYELİĞİ SUÇLAMASI AKILLA İZAH EDİLEMEZ"
Haberdar'ın haberine göre, cadı avı operasyonuyla göz altına alınan 72 yaşındaki Türkiye'nin sayılı tefsir alimlerinden Prof. Dr. Suat Yıldırım'ı uzun yıllardır tanıdığını belirten Ali Bulaç, "Kitaplarından ve fikirlerinden istifade ettiğim biridir. Değerli bir alim olan Suat bey kendi alanında dünyaca otorite sayılır. Kendisine isnat edilen terör örgütü üyeliği suçu akılla izah edilir gibi değil. Bugüne kadar siyasi hiçbir duruşunu veya siyasetle bir ilişkisi olduğunu görmedim." dedi.
 
"DİYANET VE İLAHİYAT CAMİASI ARTIK HER DURUMDA SESSİZ KALIYOR"
Suat Yıldırım'ın gözaltına alınmasına Diyanet ve ilahiyat camiasının sessiz kalmasının kabul edilemez olduğunu vurgulayan Bulaç, "Diyanet ve ilahiyat camiasının böylesi bir duruma sessiz kalması kabul edilemese de, maalesef artık her durumda sessiz kaldıkları gerçeği gün gibi ortada." diye konuştu.
 
"GÜLEN HAREKETİNE YAPILAN OPERASYONLAR ULUSLARARASI BİR PROJE" 
Ali Bulaç, Gülen Hareketi'ne yapılan bu tür operasyonların uluslararası bir proje olduğuna dikkat çekerek, şunları söyledi;
 
 "Bu operasyonlar ve Gülen Hareketi'nin maruz kaldığı durum, uluslararası bir projedir ve özellikle Ortadoğu'yu kapsıyor. Ortadoğu'da bir çok cemaat ve İslami hareket böyle bir tasfiye operasyonuna maruz kalıyor."

"SIRA DİĞER İSLAMİ HAREKET VE CEMAATLERE DE GELECEK" 
Açıklamasında bu operasyonların cemaatle sınırlı kalmayacağının altını çizen Ali Bulaç, "Türkiye'de Gülen Hareketi'ne yapılan bu muamele sadece onlarla sınırlı kalmayacak. Sırasıyla bütün İslami hareketler ve cemaatler tasfiye edilmeye çalışılacak. Uluslararası plana göre cemaatlerin marjinalleşmesi ve radikalize edilmesi murad ediliyor olabilir. Sıra hiç şüphesiz diğer cemaatlere de gelecek, zira Bülent Arınç MGK kararlarında 'Legal yapılı illegal yapılar' ifadesinin bir cemaati kapsamadığını kendi beyan etmişti." ifadesini kullandı.
<< Önceki Haber Ali Bulaç o vahim konuyu gündeme getirdi ve bir kez daha... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER