Ali Fuat Yılmazer'in kızı: Yargılanacakları iddianameleri hazırlıyorlar

Ali Fuat Yılmazer'in kızı: Yargılanacakları iddianameleri hazırlıyorlar

Yolsuzluk ve terörü soruşturan polislere yönelik operasyon kapsamında tutuklanan eski İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Ali Fuat Yılmazer'in kızı Fatma Yılmazer, babasının 14 aydır hukuksuz bir şekilde tutsak edildiğini belirtti. Babasının sorgu zabıtlarını okuduğunu vurgulayan Yılmazer, "Kendi iddianamelerini hazırlıyorlar. Yarın öbür gün bunlardan yargılanacaklar. Çünkü ortada resmi belge ve ciddi hukuksuzluklar var." dedi.

Ali Fuat Yılmazer, eşi Mualla Yılmaz'er ve kızı Fatma Yılmazer ile gecikmeli bayram ziyaretinde hasret giderdi. Gelen şehit haberlerinden sonra kendi hallerine şükrettiğini belirten Mualla Yılmazer, "Moralli gözüküyorlar. Şu an o canların yanması onların içini acıtıyor. Onlarla ilgili gerçekten çok üzüntülüler. Çünkü yıllarca yaşatma idealiyle terörle mücadele etmiş insanlar bugün içeride. Bu ölümler onları çok üzüyor. Yapacak bir şeyleri yok, sadece dua ediyorlar." şeklinde konuştu.

"Güzel günler gelecek inşallah. Hakkın ve adaletin yaşandığı o güzel günlere uyanacağız inşallah." diyen Yılmazer, "Geç bayramlaşıyoruz ama bu ölümleri duyunca hiç dert etmiyorum. Çünkü ölen askerlerin yakınları onları göremeyecekler, toprağa verdiler. Kendime 'senin de başına gelebilirdi' diyorum. Bu yüzden bu geciktirmeleri sorun etmiyoruz. Allah'ın her şeyi görüyor olması bizim sabrımızı artıyor. Bu rahatlığımızın tek sebebi budur." ifadelerini kullandı.

Babasının sorgu zabıtlarını okuduğunu vurgulayan Fatma Yılmazer de, hukuksuzlukları yapanların ileride yargılanacağını aktardı. Yılmazer, şunları dile getirdi: "Saçma sapan sorular, saçma sapan resmi belgeler bir nevi kendi iddianamelerini hazırlıyorlar. Yarın öbür gün bunlardan yargılanacaklar çünkü ortada resmi belge ve ciddi hukuksuzluklar var. Bunlar yarın onlar hakkında delil olarak iddianamelerine girecek. Bugün içerideki insanlar iddianamede tek bir delil olmaksızın gereksiz yere 14 aydır tutuklu tutuluyor. Onlar kendileri düşünsünler ortada bu kadar ciddi deliller varken bir bakıma kendi iddianamelerini hazırlıyorlar. Buna ben bu gözle bakıyorum. Çünkü hukuksuzluğa güven olmaz. Bunu savcılar daha iyi biliyor. Meslektaşız ve maalesef onlarında hukuk diploması var. Eğer o diplomalar sahte değilse hukuku biliyorlar ve başlarına gelecekleri biliyorlar. Bugün gelmeyecekse de yarın başlarına gelecek. Bu beni kurtarır demesinler belki ilk onları satarlar bunu hiş kimse bilemez." CİHAN
<< Önceki Haber Ali Fuat Yılmazer'in kızı: Yargılanacakları iddianameleri... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER