Aliyev, Gürcistan Başbakanı Garibaşvili ile bir araya geldi


Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Tiflis temasları çerçevesinde bugün Gürcistan Başbakan İrakli Garibaşvili ile bir araya geldi. Başbakanlık konutunda gerçekleşen görüşme çerçevesinde heyetler arası toplantılar da yapıldı. Basının görüntü almasına izin verilen toplantılardan sonra yapılan açıklamada, iki ülke ilişkisinin, dünyada komşuluk ilişkilerine örnek olabilecek bir yapıda olduğu vurgulandı.

Heyetler arası görüşmede konuşan Başbakan Garibaşvili, Aliyev'i Azerbaycan'da yapılan başarılı seçimlerden dolayı kutladı. Garibaşvili, Azerbaycan ve Gürcistan'ın birlikte gerçekleştirdikleri uluslararası enerji projelerinin bölge ekonomisine ve güvenliğine çok önemli katkılar sağlayacağını bildirdi.

Cumhurbaşkanı Aliyev de konuşmasında, iki ülkenin stratejik ortak olduğuna vurgu yaparak Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı (TANAP) ve Bakü- Tiflis- Kars demiryolu projelerinin hayata geçirilmesi adına yapılan çalışmalarda sona yaklaşıldığını bildirdi. Aliyev, söz konusu projelerin belirlenen takvim çerçevesinde devam ettiğini ve planlanan sürede bitirileceğinden emin olduğunu ifade etti. İki ülke arasında karşılıklı ve doğrudan yatırım oranlarının hızla arttığına dikkat çeken Aliyev, son 3 yılda gerçekleşen yatırım miktarının önceki döneme göre 3,7 kat arttığını kaydetti.

AZERBAYCANLILARLA BİR ARAYA GELDİ

Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, temasları çerçevesinde Azerbaycanlıların yoğunlukta yaşadığı Marneuli ilçesini de ziyaret etti. Gürcistan Cumhurbaşkanı Giorgi Margvelaşvili'nin de eşlik ettiği ziyarette Aliyev, bazı kültür ve gençlik merkezlerini gezerek yapılan çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı. Daha sonra ilçenin ileri gelenleriyle bir araya gelen Aliyev, Azerbaycanlıların sorunları ile yakından ilgilenen Margvelaşvili'ye teşekkürlerini ifade etti. Margvelaşvili de konuk cumhurbaşkanı ve ülkesinde yaşayan Azerbaycanlılara iki ülke ilişkilerinin gelişmesindeki katkılarından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. İki lider daha sonra ilçede yatırım yapan bazı iş adamlarının tesislerini ziyaret ederek yetkililerden bilgi aldı.
Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev'in Gürcistan temaslarının çerçevesinde bugün ayrıca Meclis Başkanı David Usubaşvili ve ülkenin dini lideri Patrik İkinci İliya ile de görüştü.
CİHAN
<< Önceki Haber Aliyev, Gürcistan Başbakanı Garibaşvili ile bir araya geldi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER